Tres grans concerts al Ressona Clàssica, el Festival de música clàssica i coral de Cardedeu

Dimarts, 21 de març de 2023

Qualitat, talent i aproximació a la música del passat, del 24 al 26 de març al Teatre Auditori Cardedeu

Com cada any, amb l’arribada de la primavera, torna una nova edició del Ressona Clàssica, el festival de música clàssica i coral organitzat per l’Agrupació Coral Cardedeuenca que arriba a la 23a edició

La programació del Festival Ressona Clàssica es concentra en tres dies, del 24 al 26 de març i inclou 3 concerts,  una visita guiada a l’exposició UNIVERS MUSICAL del Pol Aumedes i una xerrada prefunció a càrrec de Jaume Ayats, musicòleg i responsable del repartiment del concert “El cançoner popular contemporani”. 

El festival compta amb el suport de Cardedeu Inspirant Cultura i els concerts tenen el preu de 20 €, l’entrada amb els descomptes habituals. Trobareu tota la programació a www.teatreauditoricardedeu.cat i a AGCC – Agrupació Coral Cardedeuenca

DIVENDRES, 24 DE MARÇ A LES 20 H

KEBYART, QUARTET DE SAXOFONS EXCEPCIONAL

"A piacere", un concert de música de cambra amb obres dels contemporanis Hefti i Widmann i clàssics Bach i Mendelssohn a càrrec de Kebyart, quartet de saxofons nascut a Barcelona que gira per arreu gràcies al seu so i visió creativa que el fa inconfusible. La crítica especialitzada diu que és una de les agrupacions més prometedores de l’escena musical actual.

El seu afany per a transformar les seves actuacions en una experiència singular resulta en una posada en escena enèrgica i dinàmica, lloada pel públic i per la crítica especialitzada. La signatura inconfusible de Kebyart es reflecteix en una visió creativa del repertori construïda al voltant de tres eixos: la literatura original, el compromís amb la nova creació i els arranjaments propis d’un ampli ventall d’estils. Com a ambaixadors de les marques, els Kebyart toquen amb saxòfons Selmer Paris i accessoris Vandoren.

https://youtube.com/shorts/TnbA2S4juxQ?feature=share

DISSABTE, 25 DE MARÇ A LES 18.30 H

Visita guiada a l’exposició “Univers musical”, de Pol Aumedes

Quan el so es cristal·litza en matèria i forma.

L’artista Pol Aumedes farà una visita guiada de l’exposició de la mà de l’Agrupació Coral Cardedeuenca. Un diàleg entre música i astronomia. Una invitació a observar quan el so es cristal·litza en matèria i forma. Matèria i energia sònica observables des de la Galàxia Aumedes.

Exposició: Univers Musical de Pol Aumedes - Teatre Auditori Cardedeu | Teatre Auditori Cardedeu

Exposició instal·lada al vestíbul del Teatre fins al 31 de març.

DISSABTE, 25 DE MARÇ A LES 20H

CLAUDI ARIMANY QUARTET, CONCERT BARROC

Recital de dues flautes travesseres, veu i clavicèmbal amb compositors imprescindibles del Barroc Musical.

Aquest projecte és fruit de la tasca de l'Associació d'Amics de l'Òpera del Vallès Oriental fa 15 anys desenvolupant la difusió de la cultura musical, operística, lírica i liderística a l’entorn del Vallès Oriental.

La consolidació d’una oferta cultural musical i lírica amb la col·laboració de professionals i músics de dilatada experiència i de trajectòria nacional i internacional, a través de produccions pròpies d’òperes en mitjà i petit format, conferències, recitals lírics, gales líriques, recitals musicals, cursos i viatges a l’estranger per veure una òpera o un concert.

CLAUDI ARIMANY QUARTET compta amb l’especial col·laboració del flautista internacional Claudi Arimany acompanyat pel flautista Eduard Sánchez, la soprano Sylvia Rovira i el clavicembalista Pedro José Rodríguez.

(167) Amics de l'Òpera del Vallès Oriental. J S Bach. "Schafe können sicher weiden" - YouTube

DIUMENGE, 26 DE MARÇ A LES 17.30H

Col·loqui prefunció amb Jaume Ayats, musicòleg

Col·loqui a càrrec de Jaume Ayats, assessor i responsable del repartiment del concert “El cançoner popular contemporani” encàrrec del Palau de la Música en motiu del Centenari de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya.

Una conversa que serà molt didàctica, plena de referències i explicacions de com s’ha escollit el programa del concert de commemoració del centenari.

DIUMENGE, 26 DE MARÇ A LES 19 H

Cor de Cambra del Palau de la Música. Direcció Xavier Puig.

El cançoner popular contemporani

Música coral i popular catalana amb el Cor de Cambra del Palau de la Música per tancar el Festival Ressona. Concert de 80 minuts de durada, creat amb la idea de connectar el passat i el present. Obres arranjades en els darrers anys per a cor i tres instruments per diversos compositors: Gasull, Guzmán-Antich, Magrané, Pastrana, Prat, Puig i Vivancos i, obres encarregades sis compositors joves que en fessin nous arranjaments: Campmany, Gomila/Vallès, Guzmán-Bonet,  Ollé, Pintó i Tordera.

Fa 100 anys Rafael Patxot encarregà a l'Orfeó Català i als especialistes en cançons tradicionals el projecte de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya, que va aplegar desenes de milers de cançons i va emprendre l'aventura de recórrer els Països Catalans en una extraordinària descoberta dels pobles i racons més isolats.
A partir de melodies de la Vall d'Aran, el Pallars Jussà, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, Osona, Sant Feliu de Guíxols, el Segrià, l'Alt Urgell, la Segarra, el Baix Camp, el Baix Ebre i Mallorca, sentireu narrar històries d'amor, incestos, cançons de bressol, cants de feina, nadales, llegendes, sàtires i sardanes.

Tota la força, la contundència i la intensitat de les nostres històries que han anat passant de pares a fills. Tot allò que vam ser i que ens fa ser qui som avui: una porta, una oportunitat expressiva per construir, també, el futur.

Tràiler: "El cançoner popular contemporani" amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana - YouTube

Darrera actualització: 22.03.2023 | 13:34