Terratrèmol al Marroc. Com puc ajudar?

Dijous, 14 de setembre de 2023

Canalitzar la solidaritat a través de les organitzacions humanitàries amb presència a la zona és el mètode més eficient per tenir un impacte positiu.

El Fons Català de Cooperació, del qual l’Ajuntament de Cardedeu n’és soci, ha iniciat una campanya d’emergència per a la població víctima del terratrèmol al Marroc.

Entitats, empreses i particulars poden participar i sumar-se al procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada fent una donació econòmica. Hi ha dues opcions:

• Bizum. Cal buscar l’opció “Donar” a l’aplicació i posar el codi 06974, vinculat al Fons Català de Cooperació.
• Transferència bancària al compte ES91 0182 6035 4102 0160 8531

Per tal que les donacions es destinin en aquesta campanya, cal incloure el concepte “Terratrèmol Marroc”. També cal omplir el full de compromís adjunt i retornar-lo al Fons Català seguint les indicacions detallades al full. 

Davant la voluntat de la ciutadania catalana d’oferir suport a la població afectada pel terratrèmol al Marroc, la manera més efectiva de canalitzar l’ajuda és fer aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny. Es desaconsellen les col·lectes i els enviaments d’aliments, de materials genèrics i de medicaments, ja que corren el risc de no respondre a les necessitats sobre el terreny i de provocar problemes logístics, econòmics i ambientals.

Per això, canalitzar la solidaritat a través de les organitzacions humanitàries amb presència a la zona és el mètode més eficient per tenir un impacte positiu sobre el terreny i assegurar que l’ajuda arriba a qui més ho necessita. A més, les organitzacions poden adquirir els productes necessaris localment i així enfortir també l’economia local dels indrets afectats.

Darrera actualització: 14.09.2023 | 11:40