Taller d’ODS i residus per a l’alumnat de 2n de Batxillerat de l’Institut El Sui 

Divendres, 1 de març de 2024

A petició del centre, la tècnica de Medi Ambient ha fet una classe-taller sobre residus i el model de recollida Porta a Porta lligat als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

L’alumnat de 2n de Batxillerat de l’assignatura d’Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Institut El Sui ha rebut avui una classe-taller sobre residus i ODS de la mà de la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cardedeu, Mireia Pou.

Durant la presentació, feta a petició del centre escolar, la tècnica municipal ha plantejat quins ODS estan relacionats amb els residus, i com aquests s’han concretat en objectius d’obligat compliment a Europa i a Catalunya. En aquesta línia, ha fet una introducció sobre el model de recollida Porta a Porta, implantat a Cardedeu el juliol de 2022, explicant el funcionament i analitzant dades per comprovar conjuntament si s’estan o no complint aquests objectius.

Per acabar el taller, s’ha parlat d’altres derivades del canvi de model de recollida, basant-se en les 5 R (reduir, reparar, recuperar, reutilitzar i reciclar) i s’ha fet una pluja d’idees del què es pot fer des de l’institut per contribuir-hi.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) són disset objectius de caràcter ambiental, social i econòmic que guien la implementació de l’Agenda 2030. Tots els objectius tenen metes específiques i estan molt relacionats: per avançar en un cal avançar també en d’altres. Volen ser unes fites concises, fàcils de comunicar, orientades a l’acció i aplicables a tots els països.

Darrera actualització: 1.03.2024 | 08:41