Setze persones acaben la formació de cuina bàsica professional

Dilluns, 27 de desembre de 2021 a les 00:00

Els propers cursos professionalizadors organitzats per la Mongia és el de reparació de bicicletes, adreçat prioritàriament a dones, i el d’atenció sociosanitària a persones dependents en institucions.

El curs de cuina bàsica professional organitzada per la Mongia, amb la col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor, ha finalitzat amb un càtering, pensat i elaborat pel propi alumnat. A l’acte de cloenda hi ha assistit l’alcalde de Sant Antoni de Vilamajor, Raül Valentín, i el regidor de Formació i Ocupació de Cardedeu, Hug Lucchetti, que han lliurat els diplomes. 

De les 16 persones que han fet el curs, dues ja han trobat feina, un altra està en procés de selecció, i un parell més continuen la formació en l’àmbit de la cuina.

L’objectiu del curs és que l’alumnat aprengui tècniques de cuina professional en funció dels seus coneixements previs. Per aquest motiu, hi ha persones que han pogut dotar-se de coneixements teòrics d’aquells aprenentatges adquirits al món laboral, i per d’altres, ha estat una primera immersió professional en un àmbit de força demanda al territori. A més, com a novetat d’enguany, el curs s’ha complementat amb vint-i-cinc hores de cambrer/a de sala per tal d’aconseguir un perfil més polivalent i amb més adaptabilitat a les necessitats del mercat laboral.

A part del contingut específic, han fet tres mòduls transversals: tècniques de recerca de feina orientats al sector professional; economia social i solidària amb la visita a una cooperativa de nova creació al municipi, la Katsarola, i a un projecte emprenedor amb recorregut, la Cerveseria Sant Jordi; i han obtingut el certificat de manipulació d’aliments.

El curs ha estat subvencionat per la Diputació de Barcelona, amb conveni supramunicipal entre els municipis de Cardedeu, Cànoves, Sant Antoni de Vilamajor i Sant Pere de Vilamajor.

Amb aquesta, finalitzen les tres formacions professionalitzadores que s’han dut a terme el darrer trimestre de l’any organitzades per la Mongia: monitor/a del lleure, carnisseria i cuina bàsica professional). Al 2022 es duran a terme noves iniciatives formatives: reparació de bicicletes, adreçada prioritàriament a dones, i atenció sociosanitària a persones dependents en institucions.

Darrera actualització: 27.12.2021 | 14:28