“santcorneliarts (2)” guanya els Premis de l’Associació Catalana de Crítics d’Art, amb la candidatura: Comissariat d’art contemporani

Dilluns, 25 de març de 2024

El projecte d’art, comissariat per Mercè Alsina i Enric Maurí, està impulsat pel Museu Arxiu Tomàs Balvey

El programa expositiu “santcorneliarts (2)”, comissariat per Mercè Alsina i Enric Maurí i impulsat pel Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu, ha rebut el Premi de l’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA), en la categoria de Comissariat d’Art Contemporani.

La iniciativa recupera el projecte iniciat durant els anys 90, on es varen exposar, dins la Capella de Sant Cornelí, obres de Joan Brossa o Ester Ibarrola, entre molts altres, amb l’objectiu d’oferir una visió local i universal sobre l’art contemporani. 

“santcorneliarts (2)” aprofita l’estirada dels temes transgeneracionals i amb perspectiva de gènere més actuals, per continuar oferint una mirada crítica sobre el pensament i la creació artística.

El jurat dels ACCA ha valorat la tasca feta des de 2017, a partir d’una visió que va des d’allò que és local fins a l’universal i amb una mirada retrospectiva i prospectiva que té la clara voluntat d’acostar les diferents cares de l’art contemporani a tots els públics.

El reconeixement va tenir lloc en el decurs de la 40a edició dels Premis ACCA, que es va celebrar el passat 20 de març, a l’auditori Meier del MACBA, a Barcelona.

Darrera actualització: 25.03.2024 | 09:58