Quarta Assemblea Ciutadana de Cardedeu: pacte municipal per a l’ús social del català

Dilluns, 21 de novembre de 2022 a les 13:15

Dissabte 26 de novembre, d’11 a 13 h, a la Sala Sarau. Ara és el teu torn!

La quarta Assemblea Ciutadana de Cardedeu girarà entorn el pacte municipal per a l’ús social del català. Està convocada pel dissabte 26 de novembre, d’11 a 13 h, a la Sala Sarau, i oberta a tota la ciutadania.

Al llarg de la sessió es decidiran, entre les persones participants, les accions per a la promoció de la llengua, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats a Cardedeu. Unes accions que deriven del pacte municipal per a l’ús social del català aprovada en sessió plenària.

Prèvia a la dinàmica participativa hi haurà una exposició-xerrada inicial sobre l’estat del català, el seu ús social i com fomentar-lo a càrrec de l’Avel·lí Flors Mas; una breu intervenció del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental sobre la seva funció a Cardedeu; i la participació d’un membre de Plataforma per la Llengua de Sant Andreu explicant la seva experiència.

El programa:
• 11 h Benvinguda per part de Dolors Sala, regidora d’Educació
• 11.15 h Exposició d’Avel·lí Flors Mas, sociolingüista, professor i investigador de la Universitat de Barcelona “Punts de partida per promoure l’ús de la llengua”
• 11.35 h Intervenció de Pietat Sanjuán, directora del Consorci per a la Normalització Lingüística del Vallès Oriental “Què estem fent des del Consorci i l’Oficina de Català de Cardedeu?” 
• 11.50 h Intervenció d’Eloi Planas, voluntari de la Plataforma per la Llengua “Municipalisme i llengua. Idees i experiències d’èxit”
• 12.10 h Treball participatiu de construcció de les accions concretes en àmbits sectorials
• 12.45 h Posada en comú 
• 13.15 h Tancament de la jornada per part d’Hug Lucchetti, regidor de Participació ciutadana

El pacte, amb el lema “A Cardedeu, en català!”, té per objectiu comptar amb la implicació de persones i entitats de diferents àmbits i impulsar accions per a la promoció de la llengua i el seu ús social. Amb aquesta finalitat s’ha posat en marxa la plataforma web www.acardedeuencatala.cat, on es pot consultar el manifest del pacte i adherir-s’hi tant a nivell individual com col·lectiu, buscant la implicació d’entitats dels àmbits cultural, social o econòmic, entre d’altres.

L’Assemblea Ciutadana ha celebrat tres sessions (novembre 2019, febrer 2020 i juliol 2021), com a part del  desplegament del nou Reglament de Participació de Cardedeu, que fixa que se n’ha de celebrar, com a mínim, una cada any. En les sessions anteriors s’han obert necessitats de participació, s’han decidit quins òrgans calia constituir, i qui en formaria part per treballar col·lectivament en els diferents àmbits d’interès del municipi.

Darrera actualització: 23.11.2022 | 09:09