Programada una nova sessió de l’obra “Papers de la guerra”, de Pepe Castells i Pau Vinyals

Dilluns, 29 de gener de 2024

Després que les entrades per la funció del 9 de març a les 20 h s’han esgotat pràcticament, s’ha obert una nova sessió el mateix dia a les 17.30 h

El Teatre Auditori Cardedeu acull, el proper 9 de març, l’obra Papers de la guerra, un relat de la Guerra Civil en primera persona gràcies al dietari de Pepe Castells. 

Es tracta d’un espectacle de memòria històrica, a partir de la idea original de Lluc Castells, de suport a la Creació - Cardedeu Inspirant Cultura i acollit en residència al Teatre Auditori Cardedeu.

Tot i que en un principi s’havia previst una única funció, a les 20 h, s’ha obert una nova sessió el mateix dia 9 de març, a les 17.30 h. Les entrades es poden comprar a l’enllaç següent.

Sinopsi de l’obra:

El 7 de desembre del 1937 en Pepe Castells i Pubill va haver de deixar la companyia de la seva mare i germans per anar a la guerra. La seva història no deu ser tan diferent de la que van viure molts joves catalans. Però ell, dos mesos més tard, a l’estació de La Puebla de Híjar, va decidir començar a escriure un diari que per la seva família es convertiria en un misteri fins al dia de la seva mort.

Aquesta és la història d’un net que busca el seu avi al mig d’una guerra, llegint les seves paraules en veu alta. O la d’un pare que escolta el seu fill mentre pinta un teló de fons, el paisatge de la guerra viscuda pel seu pare. Perquè els Castells, una família de teatre i mestres de l’ofici de construcció d’escenografies, volen compartir el privilegi d’haver trencat el seu silenci, fruit d’haver pogut llegir els dietaris que duien el nom de la seva família.

Arts 360º

Al voltant de la representació, s’ha previst l’activitat Llegim el teatre, una trobada-tertúlia amb l’equip artístic i de direcció de l’obra. Josep i Jordi Castells i Planas i la codirectora de l’espectacle, Rita Molina, ens explicaran el procés viscut i la càrrega emocional de passar d’un dietari a una creació teatral.

L’acte, que es farà a la Biblioteca Marc de Vilalba (18 h) el dimecres 6 de març, serà conduït per l’historiador Ricard Ginjaume, per situar-nos en el context històric de la Guerra Civil, i per Carme Homs, directora de la Biblioteca, per contextualitzar literàriament l’obra.

Darrera actualització: 29.01.2024 | 12:39