Nou projecte de suport a les empreses del territori per millorar els recursos i capacitats de l’equip humà

Dijous, 29 de juny de 2023

El Servei Local d’Ocupació enceta una nova línia de prospecció empresarial basada en la gestió del personal per competències per ajudar-les a enfortir els recursos i capacitats.

El Servei Local d’Ocupació (SLO) de Cardedeu posa en marxa un nou projecte per a millorar els recursos que ofereix al teixit empresarial de Cardedeu i municipis veïns perquè potenciïn la gestió de seu equip humà. Al mateix temps, també es pretén que les persones usuàries dels servei d’orientació i inserció laboral puguin assolir els seus objectius professionals, vivint i treballant al territori.

El projecte es basa en l’apropament a les empreses per tal de conèixer quins perfils professionals hi treballen i quines necessitats formatives tenen. Al mateix temps, es busca fer prospectiva per conèixer si en un futur proper es necessitaran altres perfils o bé es mantindran. En base a aquesta informació es dissenyaran accions i col·laboracions que permetin millorar l’encaix entre les necessitats empresarials i les persones en recerca de feina o de nous projectes professionals.

Amb aquests objectius, ja s’ha començat a contactar amb les empreses de Cardedeu, Cànoves i Samalús, Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor per explicar-los el projecte, que tindrà diverses fases: qüestionaris, visites i trobades estratègiques amb agents del sector. Per fer-ho, s’utilitzarà el model de gestió d’equip humà per competències, un model que situa les persones i, concretament, els seus coneixements, habilitats, aptituds i actituds en l’eix central de l’activitat aportant eines per captar i fidelitzar els/les professionals més competents i millorar les competències de tot l’equip. 

Tot plegat servirà per elaborar un estudi per contribuir a enfortir els recursos i les capacitats de les empreses en termes d’equip humà, i que ha de servir perquè aquestes obtinguin els beneficis següents: 

  • Conèixer la situació, evolució i les característiques dels perfils professionals clau del teixit empresarial per ajustar l’equip humà a l’estratègia i activitat de les empreses
  • Disposar d’una oferta formativa adaptada a les necessitats presents i futures de les empreses
  • Suport en la captació i fidelització dels/de les professionals més competents
  • Conèixer nous models de gestió de l’equip humà que permeten captar, fidelitzar l’equip i continuar desenvolupant els seus coneixements, habilitats i aptituds
  • Crear un espai per compartir informació i coneixement entre el SOL, les empreses i els/les professionals necessaris pel desenvolupament econòmic i social del territori

La iniciativa de projecte està finançada i promoguda per l’Ajuntament de Cardedeu amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 14.09.2023 | 11:41