Neix l’OC·CA, l’Orquestra de Cambra de Cardedeu

Dimecres, 31 de gener de 2024

El concert de presentació, ATEMPORAL, es farà aquest dissabte 3 de febrer, a les 20 h a la Tèxtil Rase, Fàbrica de cultura. Formada per 18 músics, Abel Gelabert assumeix la direcció de l’entitat i Stanislav Štěpánek la direcció musical professional.

L’OC·CA ha preparat el primer concert amb un programa ampli, eclèctic, adreçat a tots els públics, també el familiar. Atemporal és un viatge que va del barroc a la música moderna i actual, que vol mostrar que ni la música ni els instruments entenen d'anys ni d'èpoques, i que els instruments de música fregada en forma d’orquestra de cambra poden emetre tot tipus de melodies i arribar directament a l’ànima de totes les persones. 

L'Orquestra de Cambra de Cardedeu ha estat impulsada per Abel Gelabert, pianista, clarinetista i compositor, i Stanislav Štěpánek, violinista a varies orquestres i formacions de renom i internacionals. Dos amics i músics cardedeuencs que comparteixen la visió i la il·lusió de crear un projecte vinculat a la formació musical de qualitat i a Cardedeu que en els anys 2011- 2013 van crear la JOC (La Jove Orquestra Cardedeu). Gelabert, assumeix la direcció de l’entitat, i Štěpánek la direcció musical professional. 

L’OC·CA està formada actualment per 18 músics,  estudiants de nivell superior i instrumentistes que, tot i haver acabat la carrera, no s’hi dediquen professionalment.  Com en el seu web s’explica, Orquestra de Cambra de Cardedeu, actualment hi ha places obertes en totes les cordes.  S’adreça a músics formats en un instrument de corda fregada o estudiants de final de grau mig i grau superior que vulguin formar-ne part. La Tèxtil Rase, Fàbrica de cultura, és l’espai d’assaig el 2n i 4t dissabte de mes (matí). 

La voluntat de l’OC·CA és la d’unir instrumentistes oferint pràctica i concerts de qualitat i la de dotar a Cardedeu d’una orquestra de cambra oberta a la col·laboració amb la cultura local i que ofereixi durant l’any varies actuacions. 

Les entrades pel concert són a la venda al preu de 10 € i la durada prevista es de 60 minuts.  Aquesta es la primera activitat pública programada a la Tèxtil Rase amb el bar La Fàbrica en funcionament. 
 

Darrera actualització: 15.02.2024 | 08:05