Misteris bestials, els detectius més animals, dins la programació Elijmental de la Biblioteca Marc de Vilalba

Dimecres, 22 de març de 2023 a les 09:00

L’equipament també ha preparat un àlbum de cromos que recull 35 animals detectius i un joc d’investigació i de recerca

La Biblioteca Marc de Vilalba de Cardedeu organitza la segona edició de l’Elijmental. Detectius Infantils i Juvenils a Catalunya que aplega una selecció d’obres i personatges de la literatura infantil i juvenil del gènere policíac i detectivesc.

En concret, aquest any la programació de l’Elijmental se centrarà en els animals detectius.

Els documents disponibles per a consulta i préstec formen part del fons especial “Club d’investigació”, on es poden trobar al voltant de 500 documents dins la secció de LIJ (Literatura Infantil i Juvenil).

Paral·lament, la biblioteca organitza un joc d’investigació i recerca per als infants i joves que vulguin convertir-se en DEC (Detectiu Elijmental de Cardedeu). La missió és identificar personatges detectius a les obres disponibles a la biblioteca, d'entre les quals llibres, àlbums, còmics, pel·lícules i jocs de taula, que estan a disposició de les persones usuàries i  que els poden agafar en préstec. Aquesta tasca de recerca també es pot fer  a casa, a l'escola o per Internet.

I, enguany, l’equipament també ha preparat un àlbum de cromos que recull 35 animals detectius. Per a obtenir l’àlbum, cal adreçar-se al personal de la biblioteca, fent una reserva prèvia. Els cromos estaran disponibles a finals de març.

A més a més, la Biblioteca Marc de Vilalba ha desenvolupat una dinàmica per a les escoles i instituts, amb l’objectiu de motivar l’interès pel gènere, la lectura i el fons de la biblioteca.

La imatge del projecte són dos particulars detectius, Senglark i Talpson, dues creacions originals de l'il·lustrador Sergi Portela.

Tota la informació: https://www.bibliotecacardedeu.cat/elijmental-detectius-animals/

Darrera actualització: 22.03.2023 | 14:28