Misteris bestials, els detectius més animals, dins la programació Elijmental de la Biblioteca Marc de Vilalba

Dimecres, 22 de març de 2023

L’equipament també ha preparat un àlbum de cromos que recull 35 animals detectius i un joc d’investigació i de recerca

La Biblioteca Marc de Vilalba de Cardedeu organitza la segona edició de l’Elijmental. Detectius Infantils i Juvenils a Catalunya que aplega una selecció d’obres i personatges de la literatura infantil i juvenil del gènere policíac i detectivesc.

En concret, aquest any la programació de l’Elijmental se centrarà en els animals detectius.

Els documents disponibles per a consulta i préstec formen part del fons especial “Club d’investigació”, on es poden trobar al voltant de 500 documents dins la secció de LIJ (Literatura Infantil i Juvenil).

Paral·lament, la biblioteca organitza un joc d’investigació i recerca per als infants i joves que vulguin convertir-se en DEC (Detectiu Elijmental de Cardedeu). La missió és identificar personatges detectius a les obres disponibles a la biblioteca, d'entre les quals llibres, àlbums, còmics, pel·lícules i jocs de taula, que estan a disposició de les persones usuàries i  que els poden agafar en préstec. Aquesta tasca de recerca també es pot fer  a casa, a l'escola o per Internet.

I, enguany, l’equipament també ha preparat un àlbum de cromos que recull 35 animals detectius. Per a obtenir l’àlbum, cal adreçar-se al personal de la biblioteca, fent una reserva prèvia. Els cromos estaran disponibles a finals de març.

A més a més, la Biblioteca Marc de Vilalba ha desenvolupat una dinàmica per a les escoles i instituts, amb l’objectiu de motivar l’interès pel gènere, la lectura i el fons de la biblioteca.

La imatge del projecte són dos particulars detectius, Senglark i Talpson, dues creacions originals de l'il·lustrador Sergi Portela.

Tota la informació: https://www.bibliotecacardedeu.cat/elijmental-detectius-animals/

Darrera actualització: 22.03.2023 | 14:28