Més de 170 joves de Cardedeu escullen a què volen destinar 8.000 euros del pressupost municipal

Dijous, 5 de desembre de 2019

L’enfocament renovat del COU, els pressupostos participatius juvenils, han fet incrementar la participació del jovent. S’han escollit dues propostes de 4.000 euros cadascuna.

La quarta experiència del projecte COU (Creem Opcions, i a l'Urna), de pressupostos participatius juvenils, ha donat com a resultat la presentació de 15 propostes pensades i somiades en el marc del Casal de Joves de la Fusteria. De manera consensuada, es van unificar en 6 propostes, que es van presentar i debatre a l’assemblea.

Les propostes més votades per les joves i que es tiraran endavant amb 4.000 euros cadascuna són: Festes Cardedeu (116 vots), la creació d’una comissió dins del Casal de Joves per preparar festes juvenils en dates concretes, com la Castanyada, Nadal, Carnestoltes o final de curs; i el Chill Musical Jove (71 vots), el condicionament físic del Casal per fer un espai jove de trobada agradable i còmode, i on es fomenti la creació musical amb micròfons oberts i concerts autogestionats.

Enguany el COU ha fet un esforç per arribar a totes les joves del municipi a través d’entrar a totes les classes de 3r i 4t d’ESO dels tres instituts i a l’Escola d’Adults Graó de la Mongia. Això ha fet que més de 170 persones participessin en l’assemblea deliberativa i de votació que es va fer al Teatre Auditori Cardedeu divendres passat.

Les 4 propostes no escollides també es treballaran amb les joves perquè puguin canalitzar les seves necessitats, somnis i inquietuds més enllà del COU.  

A partir d'un exercici de democràcia directa, al projecte COU (Creem Opcions, i a l'Urna) el jovent decideix com distribuir els 8.000 euros del pressupost municipal destinats a projectes proposats pels mateixos noies i nois. Hi podien participar persones d'entre 14 i 30 anys que facin vida a Cardedeu.

Darrera actualització: 5.12.2019 | 13:52