L’aparcament de l’estació passa a ser només d’enllaç per a usuaris del tren

Dimecres, 6 d’abril de 2022

Park & Ride és una prova pilot de la Generalitat i l’ATMB per promoure el transport públic i millorar la gestió de l’estacionament a la xarxa de Rodalies. Per utilitzar les places de l’estació, caldrà obtenir un tiquet digital gratuït amb l’aplicació mòbil Parkunload.

L’aparcament de l’estació serà d’enllaç per a persones usuàries del tren. A patir del diumenge 10 d’abril i fins el mes d’octubre, es durà a terme aquesta prova pilot a Cardedeu i a les Franqueses promoguda pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona per tal de millorar la gestió de l’estacionament per als vehicles de les persones usuàries del tren, amb l’objectiu d’incrementar la disponibilitat de places i optimitzar-ne l’ús, al mateix temps que es potencia el transport sostenible.

Les 90 places de l’estació de tren, a tocar de l’avinguda del rei En Jaume, passaran a ser exclusives d’aparcament d’enllaç, i només hi podran aparcar-hi els vehicles de les persones usuàries del tren, prèvia obtenció d’un tiquet digital gratuït. Hi podran aparcar durant el dia en curs, els laborables, de dilluns a divendres entre les 6 i les 20 h.

Per fer-lo servir, els vehicles han d’obtenir obligatòriament un tiquet digital gratuït amb l’aplicació mòbil Parkunload. Perquè el tiquet sigui efectiu, cal validar-lo a l’interior de l’estació, seguint les instruccions de l’aplicació. Fora de l’horari establert (de 6 a 20 h) es pot aparcar lliurament en aquestes places sense utilitzar l’aplicació. Durant les tres primeres setmanes no se sancionaran els vehicles que no obtinguin el tiquet digital, i es començarà a multar a partir del 2 de maig.

COM FUNCIONA L’APLICACIÓ?

1. Descarrega’t l’app PARKUNLOAD, disponible gratuïtament a Google Play o App Store. També pots fer-ho llegint el codi QR disponible en la senyalització vertical de la zona d’estacionament.
2. Registra-t’hi amb el número de telèfon. Rebràs un codi de validació per SMS.
3. Registra el teu vehicle. Has d’indicar la matrícula marca i model, tipus de vehicle, etc. Opcionalment, hi pots afegir una foto. Pots registrar diversos vehicles.
4. Un cop fet el registre, has d’obtenir un tiquet d’estacionament

  1. Veure les condicions: quan obris l’aplicació, es detectarà automàticament la zona on ets, i se’t mostrarà el temps màxim permès d’estacionament per al vehicle seleccionat
  2. Validar l’estacionament: prem “Iniciar estacionament” per a obtenir un tiquet digital vàlid, i no oblidis validar-lo dins l’estació, seguint les instruccions de l’app.
  3. Quan surtis de l’aparcament: recorda prémer “Finalitzar estacionament” a l’aplicació
Darrera actualització: 7.04.2022 | 10:12