L’Ajuntament de Cardedeu informa de totes les mesures adoptades

Dijous, 19 de març de 2020 a les 13:00

Es confirmen els primers casos de coronavirus a Cardedeu. El consistori insisteix en complir el confinament, no sortir al carrer si no és necessari i extremar les precaucions. 

Ja s’han confirmat els primers casos de persones de Cardedeu contagiades pel coronavirus (Covid-19). És per això que l’Ajuntament demana extremar les precaucions i complir amb el confinament. L’única manera d’evitar la propagació del virus és no sortint al carrer si no és estrictament necessari i prenent totes les mesures de seguretat. És especialment important que la gent gran compleixi amb aquestes indicacions i demani a familiars o veïns ajuda i suport per a la realització de les tasques bàsiques diàries, o bé es posi en contacte amb els Serveis socials municipals al telèfon 93 844 41 40 (de 9 a 15 h), o amb la Xarxa de Suport Mutu, al telèfon 658049913.

La Policia de Cardedeu està fent tasques informatives i de vigilància. S’han aixecat actes a alguns establiments sense autorització per obrir i s’han fet les primeres denúncies a persones per l’incompliment de les mesures derivades de l’estat d’alarma. A més, la Policia compta amb l’ajuda, el suport i la col·laboració de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Cardedeu. 

SALUT I ATENCIÓ SOCIAL, LES PRIORITATS
Per l’Ajuntament de Cardedeu, la salut i l’atenció social derivada són les prioritats en aquests moments. Per això s’ha reforçat l'atenció als grups més vulnerables afectats pel confinament. L’atenció social bàsica està garantida per donar resposta a aquests col·lectius, especialment a les persones grans que viuen soles, a la quals es fa un seguiment telefònic i, si cal, s'activen els serveis i recursos necessaris a través de Serveis Socials. El consistori també col·labora amb la Xarxa de Suport Mutu de Cardedeu, una iniciativa ciutadana de voluntariat per donar suport i ajuda a qui ho necessiti (tots els detalls aquí).

Per informar-se de les mesures concretes preses al municipi, cal seguir els canals oficials de l’Ajuntament de Cardedeu: www.cardedeu.cat i xarxes socials. També recomanem informar-se a través de Ràdio Televisió Cardedeu, que està duent a terme una  iniciativa participativa amb programació voluntària de cardedeuencs des de casa (cada tarda a partir de les 18 h).

COMERÇ 
• Recordem que els únics establiments que estan autoritzats a obrir durant aquests dies de confinament són els d’alimentació, begudes, farmàcies, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, premsa i papereria, benzineres, tabacs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments d’animals de companyia, comerç per internet, telefònic o correspondència, tintoreries i bugaderies.
• S’ha visitat tots i cadascun dels establiments alimentaris (65) per informar, instar i ajudar en la implementació de les recomanacions de seguretat alimentària. També s’han enviat recomanacions a tots els comerços (90) que poden obrir aquests dies.
• El mercat setmanal de dilluns queda suspès, incloses les parades d’alimentació. La decisió s’ha pres després de valorar que no es pot garantir el compliment de les mesures de seguretat.  
• L’Ajuntament dona suport a les iniciatives dels productors locals, comerços i a la Xarxa de Comerç de Cardedeu en el repartiment a domicili de productes alimentaris. Estem preparant un llistat que penjarem al web i a les xarxes socials.
• La zona vermella es manté per tal de garantir la rotació de les persones que han d’anar als establiments de subministrament bàsic (farmàcies i comerços d’alimentació, preferentment). Convé garantir aquesta rotació a causa de les mesures de seguretat que intenten evitar, precisament, l'aglomeració de persones en els comerços. En un moment on el confinament és prioritari, es recomana evitar la zona vermella i aparcar en zones properes.

SERVEIS
• Bus urbà de Cardedeu (BUC): s’està treballant en la reducció dels serveis atesa la disminució del 95% de les persones usuàries. De moment, però, continua la mateixa freqüència. Si hi hagués canvis, l’Ajuntament ho comunicarà a través dels canals oficials. 
• Els serveis tècnics i la brigada municipal asseguren el funcionament dels serveis essencials i el seu manteniment, com la neteja, els residus, etc.  
• Se suspèn fins a nou avís del servei de recollida de voluminosos.

TRÀMITS, OFICINES i EQUIPAMENTS I ORGANITZACIÓ 
• L'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) només atén tràmits telemàtics (24 h) a través de la seu electrònica, i tràmits essencials amb cita prèvia de dilluns a divendres, de 9 a 13 h. Podeu sol·licitar cita prèvia telefònica (93 844 40 04) o per correu electrònic (oac@cardedeu.cat)
• Recordem que durant la vigència de l’estat d’alarma se suspenen i interrompen els terminis administratius de tots els procediments de les entitats del sector públic.
• S’han suspès les reunions ordinàries dels òrgans de govern municipal, el Ple municipal de març i la Junta de Govern Local fins a nou avís.
• Tots els centres educatius del municipi (des de les escoles bressol fins l'educació d'adults), resten tancats fins a nou avís de la Generalitat de Catalunya. El personal de neteja i les bidells han fet la feina corresponent perquè quan la mainada torni a l'escola, es trobi el centre a punt i en condicions. D’altra banda, la Generalitat ha ajornat la preinscripció escolar del segon cicle d’infantil, primària, secundària i les escoles bressol, i ha posposat la selectivitat. S’informarà sobre el nou calendari tan aviat com sigui possible.
• Tots els equipaments culturals estan tancats fins a nou avís. Es treballa per reprogramar, per a més endavant, la majoria de les activitats culturals. 
• Totes les instal·lacions esportives (GiM10 i Patronat d’Esports) estan tancades. Els equips estan preparant materials gràfics i audiovisuals per fer esport a casa que es penjaran al web municipal i a les xarxes socials.  
• El cementiri està tancat al públic.
• La Masia de Sant Hilari també està tancada i s’han anul•lat totes les reserves fins a nou avís. 

MESURES ECONÒMIQUES
• En l’àmbit de les polítiques econòmiques (com taxes d'ocupació de terrasses, taxes escombraries comerç, factures autònoms, etc.) les decisions es prendran més endavant, quan es puguin avaluar i valorar tots els efectes de la situació excepcional que estem vivint. Es prioritzaran, sempre, les persones en situació de més vulnerabilitat.

Darrera actualització: 19.03.2020 | 16:31