L’Ajuntament de Cardedeu compra un solar per a equipaments comunitaris

Dilluns, 28 de juny de 2021 a les 13:30

Situat al carrer Acàcies, el terreny de 1.500 m2 és compatible amb usos comunitaris de residència per a gent gran o centre de dia

L’Ajuntament de Cardedeu ha adquirit un solar al carrer Acàcies, situat entre l’avinguda de Vilamajor i el carrer de Sabadell, tocant a l’escola Germans Corbella.

La finca era de titularitat privada i suportava una gran càrrega hipotecària que feia inviable el seu futur desenvolupament. Després de converses amb la propietat i amb l’entitat bancària, el consistori ha aconseguit una rebaixa molt important i ha comprat la finca a un preu inferior al preu de mercat d’un solar a Cardedeu d’aquestes característiques i ubicació. Prèviament, s’havia rebut el vistiplau i autorització de la Direcció General d’Administració Local per fer la compra directa.

Urbanísticament es tracta d’un solar urbà consolidat, de 1.500 m2, qualificat com a zona de dotacions i serveis, i amb ús permès d’equipaments comunitaris. Així, la finca és compatible amb usos de residència per a gent gran o centre de dia, o d’altres necessitats que sorgeixin en el futur. L’emplaçament, en una zona tranquil·la i propera al centre de la vila, el fa especialment adequat per a aquesta finalitat. 

L’oportunitat de compra del solar ha sorgit en paral·lel a l’estudi que s’està duent a terme sobre l’envelliment actiu a Cardedeu, que es basa en el reconeixement dels drets humans de les persones grans i el principis promulgats per les Nacions Unides relatius a la independència, la participació, la dignitat, l’assistència i la realització dels propis desigs. Cal adaptar-se a l’envelliment de la població i, en aquest sentit, la compra del solar pot ajudar a resoldre necessitats properes i futures d’habitatge, de serveis socials i de salut d’aquest col·lectiu.

Darrera actualització: 28.06.2021 | 13:59