L’Ajuntament de Cardedeu aplica mesures econòmiques per la crisi del coronavirus

Dimarts, 24 de març de 2020 a les 16:00

Les quotes de les escoles bressol municipals i les del GiM10 se suprimeixen fins a nou avís, i s’establiran pròrrogues, exempcions o reduccions parcials de taxes i impostos pels sectors econòmics més afectats. Un cop superat l’estat d’alarma, s’avaluarà l’impacte total per aplicar noves mesures.

L’Ajuntament de Cardedeu ha començat a aplicar algunes mesures fiscals adreçades a famílies i a activitats econòmiques del municipi, a l’espera de poder avaluar més endavant tots els efectes de la crisi econòmica derivada de l’estat d’alarma i poder prendre decisions prioritzant les persones en situació de més vulnerabilitat i per als sectors econòmics més afectats.

Les escoles bressol municipals, Can Serra i Els Daus, no giraran cap nou rebut a les famílies fins a nou avís. L’ajuntament, a més de sufragar el que mensualment hi destina, assumirà el cost que les empreses concessionàries tindran per no poder desenvolupar el servei. Es vol garantir així que les famílies no paguin per un servei no gaudit i que les empreses no pateixin per la seva continuïtat o pels llocs de treball de les persones que hi treballen.  

Al GiM10 tampoc es cobraran les quotes a les persones abonades mentre la instal·lació esportiva estigui tancada, i les quotes de les extraescolars que es fan al Patronat d'Esports també se suspenen.

Pel que fa a taxes i impostos municipals, s’establiran pròrrogues del càrrec d’aquelles liquidacions que estan domiciliades i l’exempció o reducció parcial d’algunes d’elles, sobretot en els casos en què el servei no es pot desenvolupar normalment, com podria ser el cas de l’ocupació de terrasses a la via pública o les parades el mercat dels dilluns (no sedentari), entre d’altres, i en funció del temps que duri la prohibició d’instal·lació.

També s’analitzarà l’ajornament i el fraccionament d’impostos que ja estan sol·licitats i en curs, i  queden suspesos els terminis de les sancions de trànsit. Tot plegat s’està gestionant amb l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona.

D’altra banda, també s’estan estudiant altres mesures fiscals i econòmiques per pal·liar els efectes de la crisi a nivell municipal, que es completaran amb els possibles ajuts que ofereixin a la ciutadania altres administracions, i també en funció de les facilitats que s'atorguin als ajuntaments per a l'ús dels superàvits fiscals dels ens locals, com seria el cas de Cardedeu.

Darrera actualització: 25.03.2020 | 08:27