La recollida selectiva passa del 46 al 65 % els primers 10 dies del porta a porta

Dimecres, 27 de juliol de 2022

La zona groga tindrà una recollida extra d’orgànica i envasos el dissabte, a partir d’aquesta setmana i fins el 30 d’octubre. Aviat també s’iniciarà un servei addicional de recollida d’orgànica per a grans productors a les tres zones.

Les dades dels primers deu dies d’implantació del porta a porta a Cardedeu són molt positives. Tot i la coexistència dels dos sistemes, contenidors i porta a porta, la recollida selectiva de residus ha incrementat, passant del 46 al 65 %, una xifra que s’acosta molt a la bossa tipus a la qual hauríem d’arribar.

Aquesta setmana es començaran a aplicar alguns ajustaments del servei derivats de l’estudi i observació dels primers dies de funcionament. El més destacat és la recollida extra d’orgànica i envasos de la zona groga els dissabtes: entrarà en funcionament ja aquest dissabte 30 de juliol i s’allargarà fins el 30 d’octubre, coincidint amb els mesos de més calor. 

També a la zona groga, s’ha destinat més personal per a la recollida d’envasos de dilluns-dimarts. I, a totes les zones, aviat es farà un servei addicional de recollida d’orgànica per a grans productors.


Més dades:

KITS PORTA A PORTA
• S’han lliurat el 96,5 % de kits per a usuaris domèstics i establiments comercials assimilables. Els kits es poden recollir a l’Oficina del Porta a porta, situada a la planta baixa de l’ajuntament, de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

RETIRADA DE CONTENIDORS I AUGMENT ESPAI PÚBLIC
• S’han retirat 326 contenidors de resta i 194 contenidors d’orgànica de 196 ubicacions diferents, cosa que ha fet incrementar la superfície d’espai públic i en camins rurals.

• S’han tret 148 contenidors d’envasos i de paper de 70 emplaçaments, i a les zones rurals també els de vidre per evitar abocaments.

• En total, s’han guanyat 159 places d’aparcament per la retirada de contenidors.

ACOMPANYAMENT I ATENCIÓ INDIVIDUALITZADA A PERSONES DEPENDENTS
• Repartiment de kits a domicili, per a persones sense suport familiar o veïnal.

• Lliurament de clauers magnètics a les treballadores socials i auxiliars per fer ús de la totalitat de contenidors de tèxtil sanitari i de l’àrea d’emergència.

• Accés als contenidors de tèxtil sanitari per a les persones usuàries amb principi de demència i sense suport familiar, amb acompanyament i assistència en el seu ús.

SERVEI RECOLLIDA DE MOBLES I VOLUMINOSOS A DOMICILI    
• S’ha incrementat el servei, passant a fer-se 2 dies a la setmana, des d’ara i fins el mes d’octubre.

• S’han senyalitzat 10 ubicacions en punts amb més incidències els últims mesos.

La implantació de la recollida de residus porta a porta està finançada per la Unió Europea-NextGenerationEU emmarcat dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Darrera actualització: 25.11.2022 | 14:07