La Policia de Cardedeu fa més de 15.000 serveis durant l’any 2023

Dijous, 30 de maig de 2024

La Junta Local de Seguretat de Cardedeu s’ha reunit per avaluar les dades de seguretat de l’últim any, i per coordinar i planificar actuacions conjuntes entre tots els cossos policials.

La Junta Local de Seguretat de Cardedeu s’ha reunit aquesta setmana per avaluar les dades de seguretat de l’últim any, analitzar les perspectives de futur i coordinar i planificar les actuacions conjuntes entre els diferents cossos policials. 

Presidida per l’alcalde, Josep Quesada, i amb la presència del vicealcalde, Xavier Orozco, la trobada ha comptat amb la participació de la subdirectora de Coordinació de les Policies Locals de Catalunya del Departament d’Interior de la Generalitat, Begoña Curto, l’inspector cap de la Policia de Cardedeu, Ferran Martínez, i un dels sergents de l’àrea de direcció de Cardedeu, Joan Gámez. Del cos de Mossos d’Esquadra de l’ABP de Granollers, hi ha assistit l’inspector cap, la inspectora sotscap i el sotsinspector cap de la unitat d’investigació. També hi ha assistit comandaments del Cuerpo Nacional de Policía de Mataró, l’inspector cap accidental i un inspector de brigada. Per últim, per part de la Guardia Civil, hi eren presents el capità cap de la companyia de la Guardia Civil de Premià de Mar i el sergent primer comandant de la caserna de Canovelles. 

En el decurs de la reunió, els diferents cossos han aportat dades de la seva tasca a Cardedeu i s’han valorat diverses accions per millorar la seguretat. Durant el 2023 la Policia Local de Cardedeu va prestar més de 15.000 serveis, la major part dels quals incidències i serveis de seguretat ciutadana (43%) i de trànsit (23%). 

El cap de la Policia de Cardedeu ha detallat les dades de serveis. Durant el 2023 es van instruir 1.028 atestats policials, entre els quals predominen els relatius a patrimoni, amb l’increment de la tipologia delictiva de les estafes per internet. Es constata una reducció del 27,7% de delictes de robatori a domicili a Cardedeu. Respecte l’accidentabilitat, hi ha un repunt amb 101 accidents de trànsit, tot i que amb un nombre menor de ferits que durant l’exercici anterior, concretament 33 ferits lleus i 2 greus. 

Pel que fa  les detencions, durant el 2023 la Policia Local ha detingut 37 persones. Els motius més rellevants han estat, per aquest ordre, delictes de lesions, maltractament en l’àmbit de la llar i contra el patrimoni.   

En l’àmbit de l’educació, l’equip de monitors de la Policia de Cardedeu ha impartit classes de mobilitat segura a centres de primària, amb un total de 25 sessions, tant a l’aula com al circuit de mobilitat sostenible. També en l’àmbit de l’educació, la Policia Local col·labora en les pràctiques curriculars d’alumnat universitari del grau de criminologia la UB i en el grau en seguretat integral la UAB.

Al llarg de l’any 2023, els agents de la Policia de Cardedeu han interposat 3.612 denúncies de trànsit. Dels incidents amb alcoholèmia, el 60% han estat detectats per controls ordinaris de prevenció, un 26% per accident de trànsit i un 14% per simptomatologia.

Podeu consultar la memòria de la Policia de Cardedeu de 2023.

Darrera actualització: 30.05.2024 | 10:30