La Fira de Sant Isidre, més inclusiva

Dimecres, 8 de maig de 2024

Enguany la Fira de Sant Isidre fa un pas endavant amb diverses iniciatives encaminades a fer que tothom que la visiti pugui gaudir plenament de l’experiència, tenint en compte les necessitats i diversitats de totes les persones i incloent les persones amb diferents tipus de discapacitat:

1. Pictogrames en els diferents espais de la fira, una manera efectiva i inclusiva de comunicar-se amb persones que poden necessitar suport visual. A més, a les entrades del recinte, per l’av. Onze de Setembre i el pg. Pau Casals, hi haurà un mapa d’ubicació dels pictogrames. També es podrà aconseguir el mapa a l’estand de l’Ajuntament de Cardedeu, situat a l’entrada del recinte firal pel passeig Pau Casals.

2. “Racó de la calma”, nou espai per gaudir d’un entorn acollidor i inclusiu, per cuidar la salut mental i emocional. No és un espai de joc infantil.

3. Accés sense cues. Es lliuraran polseres d’accés prioritari a les persones que, per diverses raons, no poden fer cues (i a una persona acompanyant). Serviran per la zona d’atraccions i per a totes aquelles activitats per les quals calgui fer cua. Així, tothom que vegi una polsera d’accés prioritari ha de recordar que aquella persona té necessitats especials. Es tracta d’una petita mostra de comprensió i suport que suposa una gran diferència pel gaudi de l’entorn i de les activitats.

Com sol·licitar la polsera d’accés prioritari: demanar-la diàriament a l’estand de l’Ajuntament de Cardedeu presentant qualsevol d’aquets documents: targeta acreditativa de la discapacitat, targeta Cuida’m o informe d’acreditació de discapacitat.

4. Casc antisoroll amb orelleres. Lloguer gratuït del casc per a persones amb hipersensibilitat al soroll. Com sol·licitar el casc: a l’estand de l’Ajuntament de Cardedeu, deixant el DNI. Quan es retorni el casc, es retornarà el DNI.

5. Zones prioritàries a la Mostra gastronòmica. Espais amb prioritat per a persones amb capacitats diverses per garantir que puguin gaudir de l'experiència gastronòmica de manera còmoda.

6. Hora tranquil·la a les atraccions. Cada dia, de 4 a 5 de la tarda, les atraccions no tindran ni llums ni música, atenent a les necessitats de les persones amb hipersensibilitat als estímuls.

7. Lavabos accessibles.

8. Aparcaments reservats per a persones amb mobilitat reduïda (PMR) a: 

  • c. Lluís Llibre
  • Diagonal Esteller
  • c. Sant Josep Oriol
  • c. Manolo Hugué
  • av. de la Coma

9. Interpretació en llenguatge de signes dels parlaments durant la inauguració de la fira.

Darrera actualització: 17.05.2024 | 10:19