La Festa Major de Cardedeu, del 12 al 16 d’agost

Dimecres, 10 d’agost de 2022

Aquest any es compleixen els 30 anys de la Colla dels Diables, els 20 d’El Polvorí, el 20 anys de Xafa’l, els 15 de la Colla Bastonera i els 10 dels Trabucaires.

Cardedeu viu, del 12 al 16 d’agost, una Festa Major esperada, després de 2 anys de readaptacions a causa de l’emergència sanitària. Aquest any sense restriccions es recupera l’essència de la Festa Major. Una Festa Major que fa poble, participativa, amb gran protagonisme de la cultura popular i amb una programació ben variada.

Enguany es reprenen activitats que aquests últims anys no s’havien pogut realitzar o presentaven un altre format. En aquest sentit, tornen els actes itinerants, els correfocs amb recorreguts, la gegantada amb jocs per a la canalla, el ball de l’Espolsada, els balls de nit, els concerts del Garitu a peu dret, la remullada, la xeringada, els petites entremesos de la pl. Joan Alsina.... També torna la Gariteca, amb les food truck al carrer Lluís Llibre i la Paella popular, entre d’altres.

A més a més, es recuperen emplaçaments de Festa Major, com la plaça de Sant Corneli i la plaça de Sant Joan i se’n mantenen d’altres fins fa poc inèdits per Festa Major, com la Casa Viader, el passeig Mestre Alexandri o Can Mills.

La imatge de la Festa Major 2022 és obra de la il·lustradora Maria Vidal i de la dissenyadora Magalí Lladó.

Pregó a càrrec del Col·lectiu de Músics de la FM

El Col·lectiu de Músics de Festa Major han preparat un pregó que serà ben sonat! I és que el Col·lectiu vol representar tots els músics que fan possible la festa.

A més de músics dalt de l’escenari, en aquest pregó musicat i teatralitzat, es comptarà amb la participació de RTV Cardedeu, i les artistes locals Isabel Vinardell, posant veu a l’escenari, i Laia Baraldés en el guió i direcció del pregó. La direcció musical és a càrrec de Cesc Alexandri.

Una programació popular

La cultura popular i tradicional pren una importància rellevant en la Festa Major de Cardedeu, amb una participació activa de les entitats que en formen part.

Juntament a actes tan tradicionals com el seguici, els correfocs, l’actuació bastonera, les Despertades, els Entremesos del 15, la gegantada o l’Espolsada, s’han programat un munt d’activitats populars, culturals i familiars.

L’entitat El Garitu, a més a més, ens proposa una trentena d’espectacles per Festa Major, amb el tret de sortida de les Vesprades i Les Nones, com a tancament. Al mig, molt de circ i música.

En definitiva, una Festa Major que creu i aposta per les arts escèniques de carrer perquè la cultura arribi a tothom

Podeu consultar el programa sencer d’activitats AQUÍ.

Festa Major d’aniversaris

Aquest any, també serà una Festa Major d’aniversaris, ja que es compleixen els 30 anys de la Colla dels Diables, els 20 d’El Polvorí, el 20 anys de Xafa’l, els 15 de la Colla Bastonera i els 10 dels Trabucaires.

Punt d’informació a l’OAC

El punt d’informació estarà situat a les noves instal·lacions de l’Oficina d’Atenció Ciutadana, ubicades al carrer del Dr. Klein, Serà el punt de referència per a obtenir informació, comprar marxandatge d’entitats de la FM o comprar els tiquets per la paella, entre d’altres.

Horari

  • 12 d’agost: De 18 a 21 h
  • 13, 14, 15 i 16 d’agost: D’11.30 a 13.30 h i de 18 1 21 h

Punt Lila

El Punt Lila és un espai per informar, sensibilitzar, prevenir i atendre les actituds masclistes i comportaments violents que es produeixin durant la Festa Major, ja sigui una agressió sexista o LGBTI-fòbica.

  • El Punt Lila estarà actiu del 12 al 16 d’agost.
  • Ubicació: Pl. de l’Església amb Carretera de Cànoves
  • Horari: Del 12 al 15 d’agost de 22 a 06 h i 16 d’agost de 21 a 2 h.
  • Telèfon d’atenció: 678 061 129

Fora d’aquest horari, telèfons davant d’agressions masclistes:

  • Policia local: 93 844 41 41
  • Mossos d’Esquadra: 088
  • Telèfon d’atenció 24 hores contra les violències masclistes: 900 900 120

Recollida Porta a Porta

Els habitatges i establiments dels carrers del centre tindran recollida especial per Festa Major. Els dies indicats, s’elimina la recollida de nit i els cubells s’hauran de treure l’endemà al matí. Podeu consultar les afectacions, amb els dies i els plànols AQUÍ

La Festa Major a les Xarxes Socials

Etiqueta: #fmcardedeu

Darrera actualització: 12.08.2022 | 10:30