Exposició "Agustí Asensio. Una estrella fugaç en una nit d'estiu", al Museu de Cardedeu

Dijous, 5 de maig de 2022 a les 15:00

Una mostra per conèixer la figura de l'il·lustrador cardedeuenc a través de la seva obra

El Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu acull l'exposició "Agustí Asensio. Una estrella fugaç en una nit d'estiu". La mostra permetrà conèixer la figura d'Agustí Asensio Saurí a través de la seva obra. Hi podrem trobar originals, contes publicats o objectes personals que mostren la trajectòria tant personal com artística de l'autodidacte il·lustrador cardedeuenc.

L’exposició ha estat organitzada per l’Associació de Veins Can Serra i produïda pel Museu Arxiu Tomàs Balvey de l’Ajuntament de Cardedeu, amb la participació de la família de l’Agustí Asensio.

La mostra s'inaugurarà aquest divendres 6 de maig, a les 19 h, i es podrà visitar fins al 2 d'octubre a  la planta baixa del Museu. L'entrada és gratuïta.

Sobre Agustí Asensio

Nascut a Cardedeu l’any 1949, a la masoveria de la Torre de Can Cortés, a l’actual avinguda Rei en Jaume, començà a treballar als quinze anys col·laborant en la pel·lícula de dibuixos animats “El mago de los sueños” tot i que posteriorment s’especialitzà en llibres infantils i juvenils, entre els quals destaquen “El Gil i el paraigua màgic” (1982), “El presoner del gegant” (1982), “Història del pollastre que ponia” (1983) i “Perduts a la cova” (1986) o “La Nana Bunilda menja malsons”, un dels més coneguts de la seva bibliografia.

Va obtenir nombrosos premis, com ara el Serra d’Or (1983 i 1986), l’Otani Memorial, (Japó, 1983), el premi del ministeri de Cultura al millor disseny el 1985 i el premi a la millor il·lustració de la Generalitat de Catalunya l’any 1988.
 
 

Darrera actualització: 06.05.2022 | 09:09