Entra en vigor el Certificat d'autoresponsabilitat de desplaçament

Dilluns, 23 de març de 2020 a les 08:30

El model de declaració autoresponsable serveix per facillitar a la ciutadania i als agents de policia la comprovació que un desplaçament determinat correspon a una activitat autoritzada.

L'estat d'alarma per gestionar la crisi sanitària de la COVID-19 limita la llibertat de circulació de persones i determina per a quines activitats es pot circular per les vies d’ús públic. En aquest marc, a instància del Departament d'Interior, des d'avui dilluns a les 00 h, ha entrat en vigor el Certificat Autoresponsable de desplaçament, que podrà ser requerit pels agents de la policia local i els Mossos d'Esquadra per comprovar que els desplaçaments que s'estan efectuant són els que permet l'actual situació d'estat d'alarma.

El certificat, disponible en format word autoeditable, caldrà portar-lo i serà individual, un per a cada desplaçament. Si en un mateix desplaçament es fan diverses activitats cal indicar-les totes especificant la destinació més allunyada (per exemple, anar al centre de treball i anar a comprar aliments, marqueu les dues activitats i indiqueu l’adreça més allunyada del lloc d’origen).

El certificat d’autoresponsabilitat és complementari al certificat de treball que l’empresa us hagi facilitat per al desplaçament al centre de treball. Cal portar-los tots dos.

Podeu descarregar-vos el certificat, en format PDF i autoeditable en WORD, en els documents adjunts a aquesta notícia. També hi trobareu les preguntes freqüents d'aquest certificat.

A través de l'enllaç: https://confinapp.gencat.cat/#/ podreu accedir al document en línia i fer les modificacions pertinents.  Quan es prem "Enviar" es genera una imatge en jpg amb el certificat. Recordeu que cal fer un document per a cada desplaçament.

Darrera actualització: 23.03.2020 | 13:37