Els Pressupostos participatius 2021-2022 comencen a caminar

Dimecres, 24 de febrer de 2021

La ciutadania de Cardedeu torna a decidir el futur de 400.000 euros del pressupost d’inversió. La presentació de la segona edició del “Jo vull vull” es farà el 4 de març, a les 19 h, a l’Ajuntament. També es podrà seguir en directe i per streaming per Televisió de Cardedeu.

Després de l’ajornament per la pandèmia, la segona edició dels Pressupostos participatius “Jo vull vull que Cardedeu tingui...” es posen en marxa el dijous 4 de març amb la presentació pública del procés. Tindrà lloc a les 19 h, a la Sala de les Columnes de l’Ajuntament, i també es podrà seguir en directe i per streaming per Televisió de Cardedeu. Per assistir-hi presencialment cal enviar un correu a participacio@cardedeu.cat perquè l’aforament és limitat. 

Partint d’una valoració positiva de l’anterior edició, els Pressupostos participatius 2021-2022 incorporen millores per aconseguir, entre d’altres, una major diversitat en els perfils de les persones participants i en les propostes, així com per establir una sistemàtica de rendiment de comptes i de seguiment de l’execució dels projectes. El procés serà molt més virtual, tot i que també s’habilitaran espais presencials per facilitar la participació de tots els col·lectius.

Enguany, la ciutadania de Cardedeu torna a decidir el futur de 400.000 euros del pressupost d’inversió, que aniran destinats íntegrament a propostes que vinguin de la ciutadania, sense incloure-hi projectes proposats pel govern municipal. A més de les propostes que es rebin en aquesta edició, també es tornaran a tenir en compte les no seleccionades en els anteriors Pressupostos participatius.

Una novetat del procés d’aquest any és la vinculació amb d’altres projectes de participació a Cardedeu. En aquest sentit, el Consell d’Infants treballarà una proposta que passarà directament a la fase de votacions, un cop comprovada la seva viabilitat tècnica.

En el transcurs de la presentació del 4 de març, es donaran a conèixer les bases i el calendari d’aquesta segona edició dels Pressupostos Participatius.

CALENDARI:

  • 4 de març: presentació pública dels Pressupostos participatius
  • Del 5 de març al 30 d’abril: recollim propostes
  • Del 19 d’abril al 31 de maig: tallers deliberatius coordinats per la Comissió ciutadana
  • De juny a setembre: valoració tècnica i filtratge
  • Del 27 de setembre al 16 d’octubre: votació de les propostes
  • Publicació dels resultats 
  • Seguiment públic de l’execució de les propostes

La primera edició de Pressupostos participatius “Jo vull vull que Cardedeu tingui...” va comptar amb la participació de 1.034 ciutadanes i ciutadans, un 7% de la població.

La Comissió ciutadana és una peça clau del procés, constituïda per persones del veïnat i representants d’entitats. Si hi vols participar activament, apunta-t’hi a participacio@cardedeu.cat

Darrera actualització: 24.02.2021 | 15:52