Els ajuntaments de Cardedeu, Sant Antoni de Vilamajor i Llinars del Vallès signen un conveni per preservar i posar en valor el camp d’aviació d’Alfou

Divendres, 13 de maig de 2022 a les 13:00

L’acte ha tingut lloc aquest divendres 13 de maig, a les 12 h, al mateix camp d’aviació

Els alcaldes Enric Olivé i Manté (Cardedeu), Raúl Valentín del Valle (Sant Antoni de Vilamajor) i Martí Pujol Casals (Llinars) han signat aquest migdia el conveni de col·laboració per preservar i posar en valor el camp d’aviació d’Alfou, en un acte que ha tingut al mateix camp d’aviació d’Alfou, just davant de dues de les entrades al refugi.

El conveni, que té una vigència de quatre anys prorrogables, ha de servir de punt de partida per a emprendre actuacions comunes i fomentar l’estudi documentació, valoració, difusió, senyalització i museïtzació de les restes documentals, històriques i patrimonials del camp d’aviació d’Alfou.

Durant la Guerra Civil, hi havia tres aeròdroms de la República al Vallès Oriental: un a Montornès, l’altre a La Garriga i l’últim en terrenys dels termes municipals de Cardedeu, Llinars del Vallès i Sant Antoni de Vilamajor, a la zona coneguda com a Pla de Can Morató.

Les instal·lacions d’aquest aeròdrom comptaven amb un espai per a l’enlairament d’avions i un mínim de 8 refugis perimetrals per a la protecció dels treballadors de l’aeròdrom. Actualment l’espai són camins i camps agrícoles on els ciutadans dels tres municipis hi fan senderisme.

Els tres alcaldes han valorat positivament aquest conveni de preservació de la memòria històrica, fruit del treball conjunt dels tres pobles.

Darrera actualització: 13.05.2022 | 14:08

Imatges