El projecte Cardedeu Coeduca, ara a l’àrea d’esports

Divendres, 2 de desembre de 2022 a les 12:30

Professionals, entitats i persones usuàries rebran formació per millorar la consciència en igualtat de gènere i elaborar un pla per assolir relacions més igualitàries i lliures de violències masclistes.

El projecte Cardedeu Coeduca entra, aquest curs, a l’àrea d’esports de l’Ajuntament de Cardedeu. Amb la voluntat d’ampliar la mirada coeducativa, enguany s’ha fet un pas més per incorporar la mirada de gènere a l’àmbit esportiu a través del Pavelló d’esports.

Així, s’han posat a disposició 50 hores de formació i sensibilització a professionals, entitats i persones usuàries del serveis d’esports per tal de millorar la consciència en igualtat de gènere i estructurar un pla de treball conjunt on es concretin accions de millora en matèria de coeducació. 

L’equip de professionals del pavelló d’esports ja ha iniciat la fase de formació, diagnosi i detecció de necessitats i oportunitats en l’equipament per tal d’elaborar aquest pla com a estratègia per a assolir unes relaciones més igualitàries i lliures de violències masclistes.

Els objectius del programa Coeduca a l’àrea d’esports:

  • Conèixer la situació de partida en igualtat de gènere i LGBTI en l’àmbit esportiu de Cardedeu: equipaments, serveis municipals, entitats i clubs esportius, usuaris/es... que ha de guiar les futures intervencions en l’àmbit esportiu municipal. 
  • Promoure la pràctica esportiva de nens i les nenes més enllà dels rols tradicionals associats a la feminitat i la masculinitat.
  • Donar eines als professionals, propis i externs, i entitats de l’àmbit esportiu per integrar la coeducació com a estratègia de prevenció de la violència masclista i el desenvolupament d’unes relacions més respectuoses i alliberadores.
  • Sensibilitzar i transformar la comunitat esportiva d’acord amb els valors d’equitat i igualtat de gènere i LGBTI. 
Darrera actualització: 02.12.2022 | 13:34