El cicle de passejades de Marxa Nòrdica per a gent gran de la Diputació fa parada a Cardedeu

Dijous, 27 d’abril de 2023

Hi van participar 175 caminaires de quatre municipis

Cardedeu va acollir, el passat 14 d’abril, la quarta i última passejada del curs 2002/23 del Cicle de passejades de Marxa Nòrdica per a gent gran de la Diputació de Barcelona, un programa d’intercanvi entre municipis que compten amb un programa municipal d’aquesta modalitat esportiva.

Enguany hi han participat 70 municipis i Cardedeu ha quedat emmarcat en el grup 7, juntament amb l’Hospitalet de Llobregat, Barberà del Vallès i Sant Fruitós del Bages.

El cicle va començar el passat 29 de novembre a l’Hospitalet de Llobregat, el 28 de febrer la caminada es va fer a Barberà; el 29 de març, a Sant Fruitós, i aquesta última ha tingut lloc a Cardedeu.

La trobada va consistir en una ruta pel municipi. Els participants van conèixer Sant Hilari i la Font dels Oms i el Museu de Cardedeu també hi va col·laborar fent una explicació d’aquests espais naturals. La jornada va cloure amb un dinar popular.

Què és el programa de marxa nòrdica municipal?

El programa de Marxa Nòrdica de Cardedeu està adreçat a persones majors de 60 anys i consisteix en una sortida setmanal pels voltants del municipi.

Són rutes curtes, d’una hora i mitja o dues de durada, d’entre 7 i 8 kilòmetres, que majoritàriament transcorren per camins amples, plans i amb un ferm força llis.

Les sortides es realitzen del mes d’octubre al mes de maig un dia a la setmana, els divendres a les 9.15 h. El punt d’inici i de final habitualment és el Pavelló d’Esports, tot i que algun dia pot variar el punt de sortida i/o arribada per poder descobrir noves rutes que s’inicien als afores del municipi.

El grup sempre va acompanyat d’un monitor.

Per participar-hi, cal ser totalment autònom i tenir una bona forma física. Si no és així, l’alternativa pot ser el programa de passejades convencionals per a gent gran, que permet un ritme més suau i es fan menys quilòmetres. Habitualment les inscripcions s'obren a mitjans del mes de setembre.

El programa té els següents objectius.

  • Incrementar la quantitat de gent gran que practica marxa nòrdica de forma regular.
  • Promoure un model d’envelliment actiu entre la població de Cardedeu.
  • Millorar la socialització creant una xarxa entre els participants.
  • Combatre la soledat que algunes persones grans poden patir.
  • Promoure el coneixement de l’entorn proper.
  • Promoure l’esport de la marxa nòrdica a nivell tècnic.

 

Darrera actualització: 27.04.2023 | 10:01