El Cant de la Sibil·la de Cardedeu torna a l’església

Divendres, 16 de desembre de 2022

Amb un equip artístic i un repartiment de luxe, amb el contratenor David Sagastume i el músic Jordi Reguant, acompanyats per l’Agrupació Coral Cardedeuenca, amb una posada en escena de Lluc Castells, i amb Oriol Genís i Josep Castells a la direcció artística.

El Cant de la Sibil·la de Cardedeu celebrà el cinquè any tornant a l’església de Santa Maria, el seu espai original i natural. Serà el divendres 23 de desembre, a les 9 del vespre, amb entrada lliure i gratuïta.

Com és habitual, compta amb un equip artístic de primer ordre i amb un repartiment format per primeres figures: Lluc Castells, figurinista reconegut i fill de Cardedeu, és l’encarregat de la proposta escènica i del vestuari d’enguany; la Sibil·la és David Sagastume contratenor basc, gran coneixedor de la partitura i col·laborador habitual de Jordi Savall; i a l’orgue, el músic Jordi Reguant. Tot plegat amb la direcció artística d’Oriol Genís i Josep Castells, molt ben acompanyats de l’Agrupació Coral Cardedeuenca dirigida per Emilio de la Linde i d’artistes locals de 10 de Deu Teatre.

Com a novetat d’enguany, el paper del cor s’amplia amb un breu concert previ a el Cant de la Sibil·la, amb peces medievals com el Llibre vermell de Montserrat i El cançoner d’Uppsala.

Cada any la posada en escena de la Sibil·la de Cardedeu respon a una reflexió, un discurs, una lectura que fa la direcció escènica juntament amb la persona encarregada del figurinisme, cercant la lectura contemporània del missatge de la Sibil·la. 

El missatge de la Sibil·la és el de l’anunci de la fi del món, de la premonició de que la vida és finita, i per tant, la mort, el final universal. La lectura de Lluc Castells ha sigut la d’observar exemples en la societat actual que testimoniïn catàstrofes, que facin vives les paraules de la Sibil·la que alerten d’un món canviant. En aquest sentit, enguany la seva posada en escena serà sorpresiva i impactant.

FITXA ARTÍSTICA:
David Segastume, contratenor
Jordi Reguant, orgue
Iñaki de La Linde, percussió   
Cesc Alexandri, tarota
Glòria Segura, baixó
Agrupació Coral Cardedeuenca. Emilio de La Linde, direcció

Lluc Castells, vestuari Sibil·la i cor
Xavi Valls, disseny de llums
Oriol Genis i Josep Castells Planas, direcció escènica
Jordi Castells i Planas, il·lustració cartell
Simbòlic, disseny gràfic
Jordi Costa, producció i publicitat
Pol Estany, regidoria
10 de deu Teatre, teatre

Organitza: Sibil.la de Cardedeu i Agrupació Coral Cardedeuenca 
Amb la col·laboració: Ajuntament de Cardedeu, Cardedeu_INSPIRANTCULTURA, Ràdio Televisió Cardedeu, Església de Santa Maria de Cardedeu.

Darrera actualització: 16.12.2022 | 11:36