Convocatòria d'ajuts per a les activitats d'estiu 2021 i reduccions per als casals municipals

Dilluns, 12 d'abril de 2021 a les 09:45

Les sol·licituds s'han de presentar, prioritàriament de forma telemàtica, del 12 al 30 d'abril, ambdós inclosos

L'Ajuntament de Cardedeu ha aprovat la convocatòria d’ajuts econòmics per ajudar les famílies al pagament de les activitats d'estiu d'infants i joves aquest 2021. Aquestes ajudes són independents i incompatibles amb les reduccions que s'apliquen als participants en els casals municipals.

En tots dos casos, els ajuts per les activitats d'estiu i les reduccions pels casals municipals, es poden sol·licitar del 12 al 30 d'abril de forma telemàtica a la Seu electrònica: seu.cardedeu.cat amb IDCat o IDCat mòbil. Les persones que s'inscriguin als casals d'estiu municipals hauran de presentar la sol·licitud de reducció en el mateix moment. 

En el cas que la persona sol·licitant no disposi de mitjans per tramitar la sol·licitud electrònica, es podrà fer presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana demanant cita prèvia, a partir del 10 d’abril, a l’enllaç: https://citaprevia.gestorn.com/cardedeu o bé per telèfon, al 93 844 40 04

Els terminis per a la sol·licitud d'ajudes i reduccions són aquests:

  • Inscripcions ordinàries, reduccions de tarifes als casals municipals i ajudes per les activitats d'estiu no municipals: Del 12 al 30 d'abril (telemàtiques)
  • Inscripcions presencials: del 12 al 20 d'abril
  • Sol·licitud de cita prèvia OAC per fer inscripcions presencials: Del 10 al 13 d'abril.
  • Requeriment de documentació serveis socials: Del 3 al 14 de maig
  • Barems serveis socials i reclamacions: del 21 de maig al 7 de juny.

Podeu consultar la convocatòria d’ajuts per a les activitats d’estiu i la documentació que cal presentar per a optar a reduccions o ajudes, al costat d'aquestes línies.

Opció 1. Reducció en la tarifa als casals municipals d'estiu.

Cal presentar la instància editable: Sol·licitud ajudes activitats d'estiu, marcant la casella: Activitat municipal.

• Reducció del 90% per a aquelles unitats familiars que tinguin una renda disponible d’entre el 0% i el 100% de l’IRSC.

• Reducció del 40% per a aquelles unitats familiars que tinguin una renda disponible d’entre 100,01% i el 150% de l’IRSC. 

Opció 2: Sol·licitud d'ajudes per activitats d'estiu no municipals 

Cal presentar la instància editable: Sol·licitud ajudes activitats d'estiu, marcant la casella: Altres activitats d'estiu. 

En aquesta Opció 2, s'estableix un sistema de quotes progressives en funció dels ingressos econòmics de la unitat familiar. Pel seu caràcter universal, fa que més famílies es beneficiïn dels ajuts. La quantitat atorgada anirà en funció dels ingressos de la família i es calcula a partir de l'Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), entre d'altres criteris, com el fet de ser família monoparental, família nombrosa, etc.

Els objectius d'aquests criteris de la convocatòria són afavorir la igualtat d'oportunitats, reduir les desigualtats econòmiques i identificar noves necessitats socials o econòmiques latents al municipi. 

 

Darrera actualització: 12.04.2021 | 11:15