Comunicat sobre places de les escoles bressol municipals

Dimarts, 30 d’abril de 2024

Cardedeu ha estat i és una vila amb un projecte educatiu molt potent. El Pla educatiu d’entorn aglutina tota la comunitat educativa en un projecte equitatiu, comunitari, transformador, que potencia la relació entre famílies, infants, professorat i ajuntament. 

Des d’aquest Pla educatiu d’entorn es valora molt i es reconeix la importància del primer cicle d’educació infantil, els infants de 0 a 3 anys, en totes les seves vessants. Les escoles bressol públiques de Cardedeu són escoles referencials per la seva qualitat. Però ens manquen places autoritzades pel Departament d’Educació. 

Des de l’Ajuntament s’han buscat totes les possibles solucions, treballant en aquest sentit: 

  • Vam crear un grup mixt a l’Escola Bressol Els Daus, acollint d’aquesta manera, durant el curs 2023-24, a més infants d’I1 dels previstos.
  • S’ha estudiat la possibilitat d’ampliar les dues escoles bressol municipals de Cardedeu, fent modificacions arquitectòniques. Fins i tot es van fer les obres a l’Escola Bressol de Can Serra, creant dues noves aules. Però per motius arquitectònics i normatius, no es poden crear més places autoritzades en cap de les dues escoles bressol municipals. 
  • Per a establir les necessitats actuals i futures, s’ha demanat al Departament d’Educació i a la Diputació de Barcelona assessorament en la planificació de necessitats en relació a l’etapa 0-3. A partir d’aquest assessorament, hem encarregat un estudi de planificació, que s’ha dut a terme i que ens ajuda a preveure cap a on anem i les nostres necessitats, però no soluciona el problema actual. 
  • Donades totes aquestes circumstàncies, l’equip de govern està valorant la possibilitat de crear la tercera escola bressol de Cardedeu. 

Però tot això no resol la falta de places immediates. Cardedeu es mereix tenir tots els infants escolaritzats. En aquest sentit, hem d’anar junts les famílies, l’Ajuntament de Cardedeu i la Generalitat, per a trobar les solucions més immediates i adients a aquesta manca de places per als infants del municipi. 

Des de l’Ajuntament ja s’ha demanat una reunió de l’alcalde i la regidora amb la Consellera d’Educació per avaluar quines possibilitats hi ha per resoldre aquest tema.

Darrera actualització: 30.04.2024 | 11:52