Comença la campanya: “Dret a l’educació. Prevenció de l’absentisme escolar

Dimecres, 6 de març de 2024

S’han elaborat diversos elements de sensibilització que es difondran a través dels diferents serveis d’atenció a la infància i a l’adolescència i de les xarxes socials 

L’Ajuntament de Cardedeu ha engegat una campanya de sensibilització i prevenció de l’absentisme escolar amb el lema “Dret a l’educació”, a través de diversos elements de difusió i amb accions concretes al centres educatius, a través dels espais de tutoria.
 
La campanya posa de relleu el paper dels diferents agents implicats en l’educació dels infants i adolescents: centres educatius, famílies, entre d’altres serveis, i facilita informació i orientacions a les famílies per a la  prevenció i abordatge d’aquestes situacions. 
 
El material de difusió s’ha elaborat en el marc de la Taula d’Infància i Adolescència de Cardedeu, amb la participació dels diferents serveis d’atenció a la infància i l’adolescència del municipi.
 
Per què cal tenir cura de l’absentisme?
 
Afecta als resultats acadèmics i la possibilitat d’obtenir el graduat escolar.
 
Per garantir la continuïtat en els estudis. 
 
Per tenir cura de la necessitat de connexió interpersonal i socialització de l’alumnat. 
 
Per protegir els vincles entre iguals. 
 
Per promoure la responsabilitat i compromís com a part del desenvolupament personal. Per protegir a l’alumnat de situacions de risc. 
 
Per dotar de totes les eines necessàries per al desenvolupament professional i personal que garanteixi un òptim desplegament vital
 
Tots els infants i adolescents tenen dret a l’educació. L’ensenyament bàsic és obligatori i gratuït per a totes les persones. Les famílies són responsables de la gestió de la plaça escolar i de garantir l’assistència dels infants i adolescents als centres educatius.
 
Què podem fer com a famílies?
 
Escoltar els infants 
 
Establir normes i horaris 
 
Conscienciar de la importància de l’educació
 
Interessar-se pel seguiment escolar dels infants 
 
Demanar ajuda professional
 
El paper dels centres educatius i altres serveis
 
En cas que es detecti una situació d’absentisme escolar, és responsabilitat de tots cercar les mesures necessàries per a garantir l’escolarització d’infants i adolescents, i així tenir cura dels seus drets, presents i futurs.
 
Per a més informació, les famílies es poden adreçar al centre educatiu de referència o a Serveis Socials de l’Ajuntament de Cardedeu: 93 844 41 40 / serveisocials@cardedeu.cat
Darrera actualització: 6.03.2024 | 09:34