Cinc habitatges de Cardedeu es beneficien del Programa d'Arranjaments de la Diputació

Dimecres, 9 de novembre de 2022 a les 10:15

S’han instal·lat ajudes tècniques que milloren l’autonomia personal

Cinc habitatges de Cardedeu han estat adaptats dins el Programa d’Arranjaments d’Habitatges de la Diputació de Barcelona.

Es tracta d’un programa d’adaptació funcional que consisteix en realitzar reformes bàsiques com reparacions, petites obres no estructurals i instal·lacions d’ajudes tècniques, que té els objectius següents:

  • Garantir les condicions de seguretat i habitabilitat mínimes.
  • Afavorir l’accessibilitat i les condicions de vida de la persona dins la llar.
  • Promoure l’autonomia funcional i la qualitat de vida dins el domicili.

S'adreça a persones de 65 anys o més, amb discapacitat o en situació de dependència, o amb insuficiència de recursos econòmics; i a persones menors de 65 anys amb necessitats especials pel que fa a la seva capacitat física o psíquica per a desenvolupar les activitats de la vida diària dins la llar.

La Diputació de Barcelona ha posat a disposició de l’Ajuntament els serveis tècnics d'una empresa especialitzada que ha valorat les necessitats de les persones beneficiàries, ha prescrit les actuacions a realitzar, i ha supervisat, comprovat i validat les intervencions. La Diputació de Barcelona també ha contractat l’empresa que ha executat les obres i ha instal·lat les ajudes tècniques, assumint el 100 % del cost de les actuacions.

Com se sol·licita?

Les persones que hi estiguin sol·licitades, o bé els seus familiars, hauran d'adreçar-se als serveis socials de l'Ajuntament. Serveis Socials valorarà la situació de cada cas i determinarà la idoneïtat del recurs.

Darrera actualització: 14.11.2022 | 08:39