Cardedeu proposa, de l’11 al 15 d’agost, una Festa Major descentralitzada i segura

Dijous, 29 de juliol de 2021 a les 09:00

Hi ha programats més de 15 espectacles de circ, dansa, titelles o clown, alguns amb més d’una funció, i una quinzena de concerts per a tots els gustos. No hi faltarà la cultura popular, pal de paller de la festa, des d’un altre enfocament per la situació de pandèmia. Totes les activitats són gratuïtes i amb reserva prèvia, a partir del 6 d’agost.

Arts escèniques, concerts, teatre, espectacles, circ, clown, dansa, poesia.... Més d’una trentena de propostes de les més variades disciplines artístiques conformen la programació de la Festa Major d’aquest any, que tindrà lloc de l’11 al 15 d’agost. També es podrà gaudir de les activitats de cultura popular i tradicional, com el Seguici de Festa Major o els Entremesos del 15, entre d’altres, però amb un altre enfocament.

La Festa Major d’enguany serà similar a la de l’any passat atenent la situació actual i seguint la normativa i les recomanacions sanitàries. Tot i així, s’han ampliat aforaments i s’han programat espectacles en més espais del municipi. 

Totes les propostes són gratuïtes, però cal fer reserva prèvia per a totes les activitats programades per tal de tenir un total control de l’aforament. La reserva de localitats s’activarà a partir del divendres 6 d’agost. Algunes de les activitats i espectacles comptaran amb diversos passis al llarg del dia, per tal que el màxim nombre de persones en puguin gaudir. En cas de tenir entrada i no poder assistir a l’activitat, les entrades es poden retornar. 

A més a més, serà una Festa Major descentralitzada. Algunes de les activitats seran coincidents en el temps, però les localitzacions seran ben diverses. Hi haurà fins a 16 espais diferents repartits pel municipi, alguns de singulars que repeteixen de l’any passat, com la Granja Viader, d’altres d’inèdits fins ara, com els jardins Lola Anglada o el pati de l’Institut Pla Marcell. 

Les localitzacions són: pista coberta parc Pompeu Fabra, pati de Vil·la Paquita, plaça de Joan Alsina, el Teatre Auditori, el passeig del Mestre Alexandri, jardí de Lola Anglada, l’Institut Pla Marcell, el Casal de la Gent Gran, la Casa Viader, el Museu Arxiu Tomàs Balvey, el pàrquing de Can Mills, la Granja Viader, el parc de la Penya, el Cinema Esbarjo, el parc dels Pinetons i la plaça de Sant Joan.

També es comptarà amb la complicitat de Ràdio Televisió Cardedeu que retransmetrà en directe algunes activitats de Festa Major per arribar a totes les llars.

Cultura popular
La cultura popular tornarà a ser protagonista, i donarà el tret d’inici de la Festa Major el dimecres 11 d'agost amb la galejada d'inici dels Trabucaires. Enguany es farà el “No seguici de Festa Major”, un seguici estàtic, perimetrat, amb aforament limitat i emmascarat, a la plaça de Joan Alsina. El mateix espai serà l’escenari del pregó i el ball del Verro, el ball de figures i la carretillada.
El divendres 13 serà el torn de la carretillada jove i l’espectacle de foc dels Diables, a la plaça de San Joan, també amb aforament limitat. El dissabte 14 es faran les matinades i, al vespre, la carretillada infantil dels Dimonis a la plaça de Sant Joan. El diumenge 15 és la festa gran de la cultura popular, primer amb les despertades i, després, els Entremesos del 15 a la plaça de Sant Joan.

Tota la informació al web de Festa Major i a les xarxes socials
Trobareu tota la informació dels actes i espectacles al web de Festa Major:  festamajorcardedeu.cat
També podeu seguir tota l’actualitat a les xarxes socials: Twitter, Facebook i Instagram. Aquest any amb les etiquetes: 
#fmcardedeu #Cardedeuinspirantcultura #CulturaSegura

Com fer la reserva de localitats
A partir del divendres 6 d’agost, a les 10 h, a l’enllaç: 
http://festamajorcardedeu.cat/tiquets/

Mesures de seguretat
L’ús de la mascareta és obligatòria en tot moment, encara que sigui en espais oberts, en no poder assegurar la distància mínima en alguns espectacles. Control estricte d’aforament, amb reserva prèvia d’entrades.
Les activitats s’adaptaran en tot moment a la normativa vigent. Les activitats programades poden patir suspensions, anul·lacions i canvis d’ubicació amb motiu dels requisits i recomanacions de la normativa. Seguiu-nos a les xarxes per estar al dia. 

Imatge de la Festa Major
L’il·lustrador de Cardedeu José Miguel Álvarez és l’artista a qui se li ha encarregat el cartell i la imatge de la Festa Major de Cardedeu 2021.

Darrera actualització: 09.08.2021 | 10:38