Cardedeu lliura tauletes mòbils a gent gran per solucionar gestions diàries a través de la veu

Dimecres, 13 de desembre de 2023

És una prova pilot del projecte ATENEA per donar respostes àgils a les necessitats bàsiques de la gent gran i solucionar les seves gestions diàries amb una conversa. A Cardedeu es lliuraran un total de 50 tauletes.

Cardedeu és un dels sis municipis catalans que participen en la prova pilot del projecte ATENEA per millorar les condicions d’autonomia personal i atenció a la gent gran solucionant les seves gestions diàries amb una conversa. 

Consisteix en lliurar una tauleta de funcionament molt senzill que interactua únicament per veu, sense teclat i sense pantalles tàctils, que dona respostes àgils a les necessitats de les persones d’edat avançada en les seves gestions diàries en l’àmbit sanitari, assistencial i de relació personal. 

Així, a través de la veu, les persones que tinguin aquest dispositiu poden fer una videotrucada a familiars o amistats, demanar cita prèvia al metge o metgessa de família, fer una trucada al servei d'emergències (112 o Teleassistència) o bé sol·licitar cita prèvia als serveis socials del municipi. 

A Cardedeu es lliuraran uns 50 dispositius a persones que viuen soles o en parella (també d'edat avançada) que no tinguin deteriorament cognitiu. Aquest dimarts s’ha fet la presentació del projecte a les persones que participaran en aquesta prova pilot en un acte a la Sala de les Columnes de l’Ajuntament.

El projecte ATENEA està liderat per l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) conjuntament amb l’empresa tecnològica Momentum. Està finançat per la UE - Next Generation EU.

Darrera actualització: 20.02.2024 | 13:59