Cardedeu impulsa diversos projectes de salut mental

Dilluns, 26 de setembre de 2022 a les 12:00

Aquest trimestre s’inicia l’estudi de necessitats en l’àmbit de la Salut Mental al municipi; Cardedeu entrarà a formar part de la Taula de Salut Mental de Granollers i comarca, i es reactiva el projecte de Prescripció Social. Coincidint amb el Dia mundial de la Salut Mental, s’han organitzat tallers de benestar emocional i xerrades.

Durant el mes d’octubre, i aprofitant el Dia mundial de la Salut Mental que se celebra el 10 d’octubre amb el lema “Fes un like a la salut mental. Pel dret a créixer en benestar” d’enguany, s’han organitzat diverses activitats a Cardedeu, que donaran el tret de sortida a d’altres programes i projectes entorn la salut mental a la població. Un és l’estudi de necessitats de salut mental del municipi, que s’iniciarà aquest trimestre; un altre és l’entrada de Cardedeu a la Taula de Salut Mental de Granollers i comarca; i també es reactivarà el projecte de Prescripció Social. Tot plegat per a la promoció de la salut des d’un punt de vista transversal i interdisciplinari.

Les activitats, una xerrada i tres tallers emocionals sobre salut mental, s’han organitzat a través del Pla local de Salut vehiculant les demandes del entitats. Els tres tallers seran impartits per professionals del CAP de Cardedeu, i per inscriure’s cal adreçar-se al mateix CAP (c. Balmes, 51). 

Taller “Estima't. Rutina d’autoestima”
Dimarts 4 octubre, 18.30 
Lloc: Biblioteca Les Aigües

Taller “Trencant bucles. Rutina en gestió de pensament”
Dimarts 11 octubre, 18.30 h 
Lloc:  Sala Eureka

Xerrada “Prevenció dels suïcidi a l’adolescència”, a càrrec del Dr. Francisco Villar Cabeza, coordinador del programa d’atenció a la conducta suïcida del menor de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona. 
Divendres 14 octubre, 18 h
Lloc: Biblioteca Marc de Vilalba

Taller “A dormir. Rutina del son”
Divendres 21 octubre, 11.30 h 
Lloc: Biblioteca Marc de Vilalba


DIAGNÒSTIC DE SALUT MENTAL:
Aquest trimestre, l’Ajuntament de Cardedeu, amb l’assessorament de la Diputació de Barcelona, inicia un estudi de necessitats presents i futures en l’àmbit de la salut mental i un mapa de recursos en el territori. L’objectiu és obtenir un coneixement de la realitat i les necessitats en salut mental al municipi per tal de millorar la organització dels serveis, equipaments i professionals per tal d’augmentar la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental.

TAULA DE SALUT MENTAL DE GRANOLLERS I COMARCA:
Cardedeu ha entrat a formar part la Taula de Salut Mental de Granollers i comarca, un espai de reflexió, intercanvi de recursos i treball col·laboratiu per promocionar l’atenció integral de la salut mental al territori. Hi formen part tots els agents relacionats amb l’atenció a la salut mental: les entitats del tercer sector (associacions de famílies i persones amb problemes de salut mental, i entitats proveïdores de serveis de salut mental), l’administració local (regidories, serveis i recursos), l’administració comarcal, la Diputació i la representació territorial de conselleries o organismes de la Generalitat de Catalunya.

PRESCRIPCIÓ SOCIAL:
Aquest mes es reactivarà el projecte de Prescripció Social, un mecanisme a través del qual un professional de la salut i un pacient identifiquen junts activitats de la comunitat per millorar la seva salut i el seu benestar. Es tracta d'oferir alternatives a la medicalització dels malestars de la vida quotidiana a persones amb limitat benefici de la medicina tradicional i que perceben manca de participació social o sentiment de solitud o estan en risc d'aïllament social. En definitiva, es tracta de disminuir el risc d’aïllament social dels pacients, millorar-ne la salut mental positiva i la qualitat de vida mitjançant la participació en activitats del seu entorn local.

Programa "A la carta" - Xarxa de Televisions Locals

 
Darrera actualització: 13.10.2022 | 12:12