Cardedeu estrena dues noves escombradores de neteja viària

Dilluns, 19 de febrer de 2024

Les noves màquines tenen tubs d’absorció per a la recollida de fulles i mecanismes de cloració automàtics. L’aigua utilitzada prové de la reactivació del pou de la nau municipal del polígon Sud.

Avui han començat a treballar dues noves escombradores de neteja viària, que substitueixen les màquines actuals, amb més de 10 anys de servei. Les  noves escombradores permeten incrementar l’eficiència i la rapidesa de la neteja de carrers, tasca que desenvolupa l’empresa pública C10 Serveis i Manteniments. 

Una de les principals prestacions de les màquines és que disposen de tubs d’absorció a la part posterior, cosa que facilita la recollida de fulles. Amb la finalitat d’assegurar la qualitat de l’aigua de neteja, les escombradores tenen incorporats mecanismes de cloració automàtics, així com un kit d’aigua d’alta pressió per a espais amb molta brutícia i difícils de netejar. A més, la tecnologia pròpia de la maquinària suposarà un estalvi en el propi manteniment.

L’aigua que utilitzen les noves escombradores prové de la reactivació del pou d’aigua freàtica de la nau municipal del polígon Sud. L’aigua extreta s’acumula en un dipòsit de 20.000 litres, amb un sistema automàtic de cloració i descalcificació que garanteix la seguretat en l’ús de l’aigua per a neteja viària.

L’aigua que s’extreu del pou és compatible amb les limitacions imposades per la Generalitat en la fase 1 d’emergència per sequera.

Darrera actualització: 19.02.2024 | 14:40