Campanya “Per un Nadal sostenible a Cardedeu”

Dijous, 17 de desembre de 2020 a les 12:45

A partir del dilluns 21, es llançaran consells i recomanacions a través de les xarxes socials sobre la prevenció de residus i el consum sostenible.

L’Ajuntament de Cardedeu comença dilluns una campanya de sensibilització ambiental enfocada a les festes nadalenques. Amb el títol “Per un Nadal sostenible a Cardedeu” es pretén conscienciar i fer reflexionar la població sobre la necessitat de canviar d’hàbits envers la prevenció de residus i els consum sostenible.

La campanya es farà a través de les xarxes socials municipals d’Instagram, Twitter i Facebook, tot i que també es penjaran cartells en diferents punts del municipi per arribar a aquelles persones que no son usuàries de les xarxes socials. A més, incorporarà un concurs a través d’Instagram, on se sortejarà un lot de productes sostenibles que, entre d’altres, inclou una alforja de cartró, un cadenat de bici, una cistella de productes d’alimentació, pots per comprar a granel, o una ampolla d’alumini.

A partir del dilluns 21 i fins el 10 de gener, s’aniran llançant missatges, recomanacions i consells per incorporar hàbits més sostenibles en el nostre dia a dia i, en especial, durant les festes de Nadal. La primera setmana es tractaran aspectes com la decoració creativa, la compra de proximitat o el malbaratament alimentari. La segona setmana els missatges giraran entorn el que hi ha darrera del que comprem, la prevenció de residus electrònics i tèxtils, i la seva compra responsable. I la tercera, la campanya tractarà qüestions relacionades amb els residus, com l’ús de la deixalleria, la reutilització, els horaris de recollida, o l’incivisme.

En el marc de la mateixa campanya, el dimarts 29 de desembre es farà una recollida d’electrodomèstics amb l’objectiu d’arreglar-los i fomentar l’economia circular amb valors social. Els electrodomèstics es recolliran a la Sala Sarau, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, per part de Solidança, una entitat sense ànim de lucre amb 20 anys d’experiència en l’àmbit de l’economia social i solidària que promou la inserció sociolaboral i les accions formatives de col·lectius en risc d’exclusió social del nostre entorn a través d’activitats vinculades a la gestió integral de residus i a l’economia circular.

Darrera actualització: 17.12.2020 | 12:44