A Cardedeu reivindiquem el Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones

Divendres, 25 de novembre de 2022

Els serveis d'atenció psicològica de Cardedeu i la comissió de violència de gènere municipal han fet seguiment de al voltant de 100 dones per violència de gènere

Avui 25N, Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, la voluntat de l'Ajuntament de Cardedeu és donar visibilitat a aquesta problemàtica i cedir el protagonisme a les mobilitzacions feministes del municipi i del país. Volem que totes les accions i tots els actes al voltant d’aquesta data s’estenguin a tots els dies de l’any. La lluita per una vida lliure de violències ha de ser diària.Podeu llegir el comunicat complet de l'Ajuntament de Cardedeu pel 25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.

En els darrers anys, Cardedeu  ha implementat diverses accions i projectes per tal d’esdevenir un municipi feminista on les violències masclistes i contra el col·lectiu LGTBI+ no hi tinguin cabuda: des de projectes transversals com el Cardedeu Coeduca i el Pla d’Igualtat o serveis que s’han posat en marxa o millorat, com la Comissió per a l’abordatge i prevenció de violència masclista, el protocol d’actuació davant les violències sexuals en espais d’oci, el Punt Lila de Festa Major, el Servei d’Atenció Integral en matèria LGTBI+ (SAI) i el Servei d’Atenció Psicològica (SAP) amb perspectiva de gènere. 

Al llarg de la setmana vinent es farà una campanya per xarxes socials (Twitter, Instagram i Facebook) on es donaran dades i apunts informatius de les accions i projectes d’Igualtat d’aquest 2022. La memòria completa del 2022 es pot consultar aquí o al document situat al costat d’aquestes línies. Algunes dades:

  • 5 sessions de la Comissió de violència de gènere durant el 2022, amb seguiment de 77 dones, 10 més que al 2021.
  • Atencions del Servei d’Atenció Psicològica (SAP): 32 dones ateses per violència de gènere (10 més que el mateix període de l’any anterior); i 99 persones ateses en l’àmbit de família i infància, 43 persones més que el 2021.
  • Atencions de la Xarxa SAI, que té com a objectius visualitzar la realitat del col·lectiu LGTBI i donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere: 3 atencions a persones individuals i 1 atenció a col·lectius LGTBI del municipi i la comarca.
  • Per la Festa Major es va posar en funcionament el protocol de violències masclistes en contextos d’oci, i va engegar la campanya “A Cardedeu, ma i mai...” per prevenir i identificar les violències sexuals en contextos d’oci. El Punt Lila va fer 772 intervencions, comptant també les dades del Punt lila autogestionat del Polvorí. Es van denunciar 12 agressions in situ, 10 agressions o situacions de violències viscudes en el passat, i es va activar el protocol 4 vegades. 
  • S'ha recuperat la dinàmica del Cardedeu Coeduca, amb 140 hores de formació i assessorament previstes curs als centres educatius públics. Com a novetat, aquest curs també s’enceta el projecte Cardedeu Coeduca l’àrea d’esports.

L’Ajuntament de Cardedeu s’ha adherit al manifest amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones signat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida, la Diputació de Girona, la Diputació de Tarragona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. Podeu llegir el manifest complet aquí.

Darrera actualització: 25.11.2022 | 10:11