8 març, Dia internacional de la Dona Treballadora 2017

Dimarts, 7 de març de 2017

L'Ajuntament se suma a la convocatòria de la Vaga de Totes i convoca les treballadores de l'Ajuntament i de tot el municipi a fer una aturada de 12 a 12.30 h per dir prou a la desigualtat.

En motiu del 8 de març, dia internacional de la dona treballadora, volem fer un homenatge a les dones que van treballar al tèxtil a Cardedeu. Per a fer-ho, dimecres 8 de març a les 18 h, bategem la plaça situada al costat de la sala polivalent de la Tèxtil Rase, com a Plaça de les dones treballadores. Un espai que tindrà aquest nom en homenatge a la lluita feminista i com a exercici de memòria històrica del treball de les dones a l'antiga fàbrica Tèxtil Rase durant el segle passat.

Amb aquest acte també volem reivindicar els drets laborals de les dones, que en l'actual context segueixen essent pitjors que els dels homes. Segueixen ocupant els llocs de treball més precaris i amb pitjors condicions i arriben a cobrar fins a un 26% menys que els homes per la mateixa feina. Són les que tenen pitjors cotitzacions, cobren pensions més baixes i tenen pitjors prestacions d'atur. Són l'àmplia majoria pel que fa als contractes a temps parcial i en peticions de reducció de jornada per cuidar una persona dependent. Són la immensa majoria de les famílies monoparentals. Són les que carreguen a les espatlles les feines vinculades a les cures i al manteniment de la vida que són invisibilitzades i menyspreades, i que dificulten la supervivència en un món enfocat a la producció i a la competència.

Així doncs, aquest 8 de març també serà una jornada per visibilitzar i reflexionar sobre l'actual i permanent invisibilitat del treball domèstic, reproductiu i de cures que continuen exercint principalment les dones, dins la llar, a l'àmbit privat i de manera no remunerada. És per això que l'Ajuntament se suma a la convocatòria de la Vaga de Totes i s'uneix al Paro Internacional de Mujeres convocat aquest 8 de març. Convoquem a les treballadores de l'Ajuntament i de tot el municipi a sumar-se a aquesta aturada per dir prou a les desigualtat i començar un procés de visibilització de la força i potència que les donen tenen juntes i que poden aturar un món que sense el seu treball reproductiu, no funcionaria. L'aturada de dones es convoca davant de l'Ajuntament de les 12 a les 12.30 h, i recordar que a les 19 h hi ha manifestació a la Plaça Universitat de Barcelona.

Darrera actualització: 28.03.2018 | 09:36

Enllaços