8 M - Dia Internacional de les Dones Treballadores. Cardedeu se suma al manifest de les entitats municipalistes

Dimecres, 8 de març de 2023

La presentació del nou Pla d’Igualtat Municipal i la inauguració de la nova instal·lació artística a la plaça de les Dones Treballadores són alguns dels actes que organitza l’Ajuntament de Cardedeu, el dissabte dia 11 de març, en el marc de la celebració del 8M, Dia Internacional de les Dones Treballadores.

“Dia internacional de les dones treballadores a Cardedeu”

Un any més arriba un nou 8 de març, el Dia Internacional de les Dones Treballadores, que és una jornada de reivindicació per a la lluita pels drets, la igualtat d'oportunitats, l'equitat i la justícia social. L’Ajuntament de Cardedeu se suma a aquesta reivindicació i s’adhereix al manifest consensuat per les entitats municipalistes ( l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya). Animen a tothom a sortir al carrer a reivindicar-ho i a sumar-se a la vaga general feminista, que també han convocat alguns sindicats.

Aquest any són diverses les iniciatives populars i del teixit social a l'entorn del Dia internacional de la Dones Treballadores a Cardedeu: les novenes Jornades Feministes d’aquest passat cap de setmana, la marxa reivindicativa d’entitats i col·lectius feministes de Cardedeu que se celebra aquest 8 de març a la tarda i la manifestació a nivell comarcal convocada a Granollers, a més d’una Femi Rave organitzada pel grup de joves “Las Jefas” de La Paki pel dia 10 de març. Així com l’acte institucional del dia 11 de març, que inclourà la presentació del nou Pla d’Igualtat Municipal; la inauguració d’una instal·lacio artística a la Plaça de les Dones Treballadores; una conferència de la historiadora Carme Expósito i la lectura de textos de l'escriptora Núria Busquet, acabarem l’acte amb un vermut. A més a més, i com cada any, la façana de l’Ajuntament de Cardedeu llueix la bandera feminista, i aquest vespre l’edifici s’il·lumina amb filtres de color lila.

Des del govern de Cardedeu seguirem treballant per un municipi feminista. En primer lloc, posant l’accent en la consolidació de tots els programes, recursos i serveis que han permès referenciar les polítiques d’igualtat d’aquests darrers anys. En segon lloc, realitzant una ferma aposta envers la transversalitat de gènere, implicant a tots els departaments del consistori, a través d’una estratègia integral que permeti la incorporació de la perspectiva de gènere a tota l’actuació municipal. En tercer lloc, incidint de manera manifesta en garantir els drets de les persones LGTBIQ+ i promoure un abordatge integral de la violència i la discriminació LGTBIfòbica per assegurar que el municipi es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat. I per últim, incloent un punt per a l’impuls i i desplegament de programes i serveis de cures dirigits tant a les persones que reben com les que desenvolupen aquestes cures, alhora que sensibilitzant a la ciutadania sobre la importància de les cures, la corresponsabilitat i l'equilibri dels diferents temps de vida.

Però sabem que cal anar molt més enllà i que, davant de l’actual crisi sanitària, social i econòmica, en matèria d’habitatge, treball, serveis públics, estrangeria, etc. hi ha reivindicacions necessàries i urgents per atendre des de les institucions i el conjunt de la societat, en clau feminista. Pensem que establint aliances i complicitats podrem construir un teixit comunitari i una xarxa de recursos que siguin font de salut i qualitat de vida per a totes les dones, els col·lectius oprimits i tota la societat en conjunt; i esperem que així, entre totes, aconseguim caminar cap a un Cardedeu més feminista. “

Activitats  institucionals programades

La presentació del nou Pla d’Igualtat Municipal i la inauguració de la nova instal·lació artística a la plaça de les Dones Treballadores són alguns dels actes que organitza l’Ajuntament de Cardedeu, el dissabte dia 11 de març, en el marc de la celebració del 8M, Dia Internacional de les Dones Treballadores.

Les activitats commemoratives es completaran amb una conferència de la historiadora Carme Expósito Molina, que parlarà sobre les fites històriques en el dret del treball de les dones, i la lectura de poemes i textos breus, a càrrec de l’escriptora i traductora Núria Busquet.

Activitats d'entitats socials

Darrera actualització: 10.03.2023 | 11:54