14 de setembre, prova del sistema d'alertes a la demarcació de Barcelona

Divendres, 8 de setembre de 2023

Tots els telèfons mòbils de Cardedeu rebran un missatge de prova a les 10 h.

El dijous 14 de setembre, a les 10 h, tots els telèfons mòbils intel·ligents que es trobin a Cardedeu rebran un missatge de prova del sistema d’alertes de Protecció Civil. El missatge apareixerà a les pantalles acompanyat d'un sol d'alerta específic. El text es rebrà en català/castellà o català/anglès en funció de la configuració dels telèfons mòbils.

Per valorar la prova, Protecció Civil ha previst una enquesta per informar si s'ha rebut correctament el missatge als telèfon mòbils. Us animem a participar-hi!

ALERTES DE PROTECCIÓ CIVIL:
Les alertes de Protecció Civil a mòbils és una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

Consisteixen en la recepció de notificacions (missatges de text) emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l'emergència en el moment de l'enviament de l'alerta i mentre l'alerta estigui activa.

El so dels missatges d'avís al mòbil és fort i estrident per poder alertar degudament. Està predeterminat i no es pot configurar. Quan un mòbil rep el missatge també es produirà la notificació per vibració. Un cop llegit s’ha de marcar l’opció "Acceptar" que apareix en pantalla.

Darrera actualització: 12.09.2023 | 11:16