Nova exposició al Museu Arxiu Tomàs Balvey: “Estiueig de proximitat. 1850 - 1950”

Dilluns, 5 de juny de 2023

La inauguració es farà aquest divendres, 9 de juny, amb una actuació teatralitzada d’Artescena Social

La planta baixa del Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu acull, del 9 de juny a l’1 d’octubre, l’exposició “Estiueig de proximitat. 1850 – 1950”, una producció de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació, el Museu de les Puntes d’Arenys de Mar i el Museu de la Nàutica del Masnou, que es nodreix dels fons dels museus de la Xarxa de Museus Locals.

L’exposició reflexiona sobre les formes d’estiueig de mitjans del segle XIX fins a mitjans del segle XX i com van influir en el paisatge de municipis propers a la ciutat de Barcelona. Les torres, els jardins les fonts, els balnearis, els casinos i els antics hotels en són testimoni.

Cardedeu s’hi troba representat amb les cases modernistes i noucentistes per a estiuejants i amb un seguit de peces del fons del Museu.

La inauguració es farà aquest divendres, 9 de juny, a les 19 h, amb una representació teatralitzada d'Artescena Social.

Activitats complementàries

  • Dimecres 5 de juliol, a les 17.30 h Taller musical "Com sona l'estiu?" A càrrec de Pol Aumedes.
  • Divendres 29 de setembre, a les 19 h. Conferència sobre l'estiueig, en el marc de la Diada modernista. A càrrec de Joaquim Maria Puigvert, comissari
  • Dissabte 30 de setembre, a les 17.30 h. Visita dinamitzada, en el marc de la Diada modernista. A càrrec de Fòrum Maresme

Horaris de visita

  • De dimecres a dissabte, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h
  • Diumenges i festius, de 10 a 14 h
  • Dilluns i dimarts, tancat

La mostra disposa de continguts accessibles, a través del portal La Mirada Tàctil, un recurs de la Diputació per apropar els museus locals a tots els usuaris, però especialment adaptats per als visitants que tenen algun tipus de discapacitat sensorial i mobilitat reduïda.

Darrera actualització: 6.06.2023 | 10:51