13 joves es formen per ser agents de prevenció de violències sexuals

Dilluns, 28 de març de 2022

Les persones participants han adquirit coneixements bàsics sobre la perspectiva de gènere i eines per identificar les violències masclistes amb l’objectiu de crear referents entre la població jove que acompanyin i generin bons models d’intervenció en els seus espais naturals.

El projecte JAPS per formar joves agents de prevenció de violències sexuals en espais de lleure ha finalitzat amb un total de 13 joves acreditats. El projecte neix de la constatació que moltes de les estratègies per prevenir les violències sexuals als espais festius són pensades per a moments concrets, com ara la nit de festa major. Però per tal de prevenir les violències sexuals en els espais de lleure calen intervencions més enllà de moments puntuals de l'any com són les Festes Majors i, al mateix temps, calen referents entre la població jove que acompanyin i generin bons models d'intervenció en els seus espais naturals.

A través d’una metodologia participativa, el grup de 13 joves, amb l’acompanyament de persones tècniques expertes, han treballat continguts com la perspectiva de gènere, les violències masclistes, ltgbifòbiques i sexuals i les seves manifestacions, i bones i males pràctiques de prevenció de violències sexuals espais d’oci nocturn, entre d’altres. 

De les sessions formatives, i a partir del debat i la posada en comú d’experiències i coneixements, n’ha sorgit una acció que, amb el nom “A mi a Cardedeu m’ha passat”, ha consistit en explicar experiències pròpies viscudes a Cardedeu per trencar el silenci, visualitzar una realitat i revertir les dinàmiques de por i inseguretat de moltes dones a l’espai públic. L’acció s’ha desenvolupat al pas de vianants soterrat sota l’avinguda del rei en Jaume, on a cada extrem s’hi ha pintat “El túnel de l’agressor ara és nostre”, i al llarg de tot el pas s’hi ha penjat cartells amb diversos missatges sobre les violències sexuals.

El projecte JAPS s’ha vehiculat a través del casal de joves la Paki i d’Igualtat, i les sessions han estat conduïdes per l’entitat Noctambul@s, de la Fundació Salut i Comunitat. 

Darrera actualització: 28.03.2022 | 12:33