L'entitat bancà ria de qual s'han rebut més consultes és Catalunya Bac, amb 16 peticions, seguida de BBVA amb 11, Caixa Bank amb 4, Banco Santander amb 3, Bankia amb 2, i amb una petició Banco Popular, Caja Mar i Nova Galicia Banco. Pel que fa al tipus d'assessorament, 13 casos s'han resolt amb orientació, en 12 casos s'ha acceptat una reestructuració, i en un cas s'ha aconseguit la dació en pagament. A més, hi ha 7 casos en negociació i 7 més que l'objecte de l'assessorament no és competència de l'OFIMEH.
Recordem que no és necessari haver rebut una demanda o estar en una situació complicada per tal de rebre assessorament. De fet, si es preveu una situació complicada però aquesta encara no s'ha donat, hi ha més marge de maniobra per tal de realitzar determinades accions i intentar evitar que l'usuari deixi de pagar o rebi una demanda.
Des de l'OFIMEH s'analitza el problema de cada usuari, la fase en què es troba (si ja ha deixat de pagar, o si es preveu que ho faci en breu) i, si cal, s'intenta parlar amb l'oficina bancà ria corresponent per tal de trobar-hi una sortida. Hi ha varietat de solucions que s'han anat modificant i adaptant a les circumstà ncies econòmiques dels usuaris: des de dació en pagament fins a refinançament de l'operació passant per múltiples variables adaptades a cada cas concret i cada entitat bancà ria.
A banda de l'actuació que s'acabi fent, un objectiu important de l'OFIMEH és que l'usuari entengui els pros i contres tant de l'operació escollida com de les descartades, aixà com assessorar podent oferir als usuaris la confiança que la majoria han perdut en la seva entitat bancà ria.
L'OFIMEH funciona grà cies a un conveni entre l'Ajuntament de Cardedeu i el Col·legi d'Advocats de Granollers. Per tal d'accedir al servei cal dirigir-se a l'OAC.