En el treball, elaborat per l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació, s'hi analitza la situació actual de l'edifici (que data del 1890) i proposa millores en els àmbits del consum energètic, les emissions de CO2 i el confort dels usuaris. D'una banda, s'hi estudia el programa funcional de l'Ajuntament i l'adequació dels espais a les activitats previstes, i de l'altra, la facturació energètica de l'equipament i els diferents equips consumidors d'energia dels quals disposa.
En l'àmbit funcional, les propostes de millora s'encaminen a aconseguir espais de treball més unitaris i conjunts, per augmentar-ne la dimensió i la il·luminació. Pel que fa a l'àmbit energètic, la problemàtica principal rau en la poca capacitat d'aïllament de les obertures, en el sistema de climatització i en el consum dels elements informàtics. El treball presenta diverses alternatives per cada un dels problemes segons la capacitat inversora municipal, i proposa inversions de 40.000 euros per a l'adequació funcional, i entre 20.000 i 64.000 euros per a la millora de l'eficiència energètica.
En funció de l'escenari, s'estima una reducció de consums entre el 34 i el 43%, l'equivalent al consum de 140 a 170 fanals. També, una reducció d'emissions de CO2 al medi del 28 al 34%, que és l'equivalent a les emissions d'entre 16 i 20 vehicles al llarg de l'any.
La Diputació de Barcelona ha assumit el cost de l'estudi, de 8.000 euros.