Una de les prioritats polÃtiques de l'actual equip de govern, i que es visualitza en el Pla d'Acció Municipal, és combatre l'emergència social -conjuntament amb la societat civil- per tal d'avançar cap a la justÃcia social, garantint el dret a l'habitatge i els subministraments bà sics. Tal i com queda establert per aquesta llei, les entitats financeres estan obligades a fer una oferta de lloguer social abans d'iniciar cap procediment judicial d'execució hipotecà ria o de desnonament, i les companyies de subministraments, hauran d'avisar els serveis socials i esperar el seu informe abans de fer cap tall d'aigua, llum o gas.
L'aplicació de la llei 24/2015 és doncs un compromÃs irrenunciable per Cardedeu, i és per això que es treballa per implementar les mesures que ofereix. Per aquest motiu, en la darrera Taula d'Habitatge es va comptar amb el suport de la PAH de Cardedeu, per tal que expliquessin la implementació dels protocols per aturar els desnonaments i els talls de subministraments a famÃlies amb pocs recursos econòmics.
Des de la Regidoria d'Habitatge, conjuntament amb la Regidoria d'Urbanisme, s'està elaborant un estudi del parc vacant d'habitatge per a una futura creació del parc públic d'habitatge social. Aixà mateix, la Regidoria d'Habitatge ha sol·licitat a la Generalitat el registre d'habitatges buits de grans tenidors. D'acord amb aquestes dades, del total de pisos buits que hi ha a Cardedeu, 97 pertanyen a entitats financeres:
- BBVA: 67- Santander: 12- SAREB: 8- Mare Nostrum: 3- Caixabank: 2- Banco Popular: 2- Bankia: 2- Sabadell: 1
Emparant-se en la llei 24/2015, l'Ajuntament de Cardedeu demanarà la cessió dels habitatges necessaris per garantir el reallotjament de les persones en risc d'exclusió residencial. Aixà doncs, amb aquest conjunt de mesures Cardedeu aposta per la sobirania residencial.