Amb un equip artístic i un repartiment de luxe, amb el contratenor Jordi Domènech, el músic Daniel Espasa, acompanyats per l’Agrupació Coral Cardedeuenca, i amb Josep Castells i Oriol Genís, a la direcció artística
La reserva d'entrades està activa des d'aquest dijous 2 de desembre AQUÍ
Coincidint amb el centenari del Cementiri noucentista de Cardedeu, el Cant de la Sibil·la s’escenifica enguany en aquest indret tan emblemàtic. Un escenari singular, que segons el director de la Sibil·la i actor, Oriol Genís “pren tot el sentit, ja que la Sibil·la parla, justament, del judici final. No és un espectacle, és un cant que entra dins de les persones. Surt de la profunditat i va cap a la profunditat”.
El Cant de la Sibil·la de Cardedeu tindrà lloc el divendres, 17 de desembre, a les 22 h, amb un equip artístic de primer ordre i un repartiment format per primeres figures musicals, com el contratenor Jordi Domènech i el músic Daniel Espasa, a l’orgue, juntament amb l’Agrupació Coral Cardedeuenca que dirigeix Emilio de la Linde.
La posada en escena és també de luxe, amb direcció artística formada per l’escenògraf Josep Castells i l’actor Oriol Genís que, acompanyats de més professionals, com la dissenyadora de vestuari Anna Estany, formen una organització local molt implicada i motivada per singularitzar El Cant de la Sibil.la de Cardedeu.
La representació va precedida d’un seguici musical i solemne teatralitzat, que començarà a la plaça de la Creu, que il·luminarà el camí als assistents cap al cementiri. La composició musical és obra del músic cardedeuenc Cesc Alexandri i hi intervindran les entitats teatrals 10 de Deu i Artescena.
L’espectacle té un caràcter itinerant i estàtic dins del cementiri en el qual el públic estarà dempeus, tret d’una zona de cadires per a persones amb mobilitat reduïda
Des del dijous, 2 de desembre, que es poden reservar les entrades. L’aforament és de 300 persones.
El cartell de la present edició és obra del mateix Josep Castells. A nivell comunicatiu, s’ha fet un vídeo, per apropar a l’espectador/a què es trobarà en aquesta edició del Cant de la Sibil·la de Cardedeu, amb les intervencions d’alguns dels protagonistes. Es pot consultar al següent enllaç
Què és el la Sibil·la
La Sibil·la, símbol de la saviesa femenina, és una figura del paganisme grecollatí. La influència de les sibil·les i pitonisses era notòria, ja que els grans assumptes d’estat passaven sempre per l’autoritat de la Sibil·la.
L’Agrupació Coral Cardedeuenca va fer el 21 de desembre de 2013 la primera edició del Cant de la Sibil·la, però és des del 2018 que ha pres un caràcter estable. Les representacions són cada any itinerants en ubicació i també pel que fa als i les artistes convidades.