Cardedeu dona suport a la creació cultural amb deu residències artístiques al Teatre Auditori 

Divendres, 18 de març de 2022

En el marc del programa de suport a la creació artística “Cardedeu, INSPIRANT CULTURA”, l’Ajuntament de Cardedeu aposta per les residències artístiques com una eina i un valor per acollir i potenciar la creació local i del territori.

Al llarg d’aquesta temporada teatral 2021-2022, el Teatre Auditori Cardedeu (TAC) haurà acollit 10 residències artístiques de totes les disciplines: teatre, dansa, circ i música, entre les quals n’hi ha d’artistes kilòmetre zero. En teatre, “Hamlet 1.0” de Sergi Belbel, amb preestrena exclusiva a Cardedeu; en circ, companyies que ja ha estrenat com TQM, Leandre Clown i Pakipaya, i una que farà residència al maig, la Cia. Enne; en dansa, Cia. Sònia Sánchez i Cia. Alba Morera; i en música, Cia. Mar Bezana i Roigé.

El TAC és l’espai principal on s’acullen les residències artístiques de creació. És un equipament cultural amb molta activitat, que a més d’acollir la programació estable d’arts escèniques, la programació escolars per a infants i joves i les activitats del teixit associatiu local, acull també companyies professionals que fan residències al teatre per avançar les seves creacions. A més del TAC, també poden acollir residències la Sala Sarau, el Cinema Esbarjo o les sales de la Tèxtil Rase, entre d’altres.

Les companyies, com a sector professional, valoren molt que hi hagi ajuntaments i agents culturals que facilitin equipaments i recursos públics per afavorir la creació. Per l’Ajuntament de Cardedeu, el fet que companyies professionals creïn part dels seus espectacles al nostre teatre, és un valor cultural per al municipi i una oportunitat per sensibilitzar en la creació cultural. 

Què és una residència artística?
Una residència artística consisteix en facilitar unes condicions de treball òptimes per a la creació artística en forma d’espai i recursos. Espai per evolucionar la creació, suport tècnic pel disseny de llums o comptar amb un públic per mostrar l’espectacle en un assaig, són exemples d’acords que s’estableixen entre l’Ajuntament i les companyies. 

Quan gaudim d’un espectacle com a públic el que veiem és el resultat final d’un procés creatiu de tot un equip. Prèviament, abans de l’estrena, hi hagut un procés de creació que requereix de temps, espais i recursos materials i tècnics. Oferir un equipament durant uns dies i unes condicions d’intercanvi pactades és el que persegueix el programa de suport en forma de residències artístiques de Cardedeu.

Darrera actualització: 18.03.2022 | 11:45