Cardedeu aprova el Protocol d’actuació davant les violències sexuals en espais d’oci, coincidint amb el 25N

Dijous, 25 de novembre de 2021

En l’àmbit de la violència contra les dones, aquest 2021 la “Comissió per a l’abordatge de violència de gènere de Cardedeu” ha fet seguiment de 67 dones, 11 més que l’any 2020. També s’ha posat en funcionament un aplicatiu informàtic per centralitzar la informació i treballar coordinadament des dels diferents serveis.

Avui, 25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, l’Ajuntament de Cardedeu ha aprovat, en Junta de Govern Local, el Protocol d’actuació davant les violències sexuals en contextos d’oci festiu.

Aquest protocol és una de les accions recollides en el Pla d’Igualtat 2017-2021 i neix de la constatació que les desigualtats de gènere i les violències que s’hi associen troben en els espais d’oci un clima de major impunitat per a l’exercici de les violències sexuals.

En aquest context, l'Ajuntament de Cardedeu va engegar el mes d’octubre de 2020 un procés participatiu per a l’elaboració d’un protocol específic, consistent en un treball previ de recerca i diagnosi de la realitat del municipi, una tasca que ha estat possible gràcies a la col·laboració de persones a títol propi, entitats, col·lectius i professionals.

En els darrers anys, Cardedeu  ha implementat diverses accions i projectes per tal d’esdevenir un municipi feminista on les violències masclistes i contra el col·lectiu LGTBI+ no hi tinguin cabuda: des de projectes transversals com el Cardedeu Coeduca i el Pla d’Igualtat o serveis que s’han posat en marxa o millorat, com la Comissió per a l’abordatge i prevenció de violència masclista, el Servei d’Atenció Integral en matèria LGTBI+ (SAI) i el Servei d’Atenció Psicològica (SAP) amb perspectiva de gènere.

En concret, pel que fa a la Comissió per a l’abordatge de la violència de gènere, el 2021 s’han fet 5 sessions, en què s’ha fet seguiment d’un total de 67 dones a Cardedeu que han requerit l’atenció, 11 més respecte del 2020.

Aquest  2021 també s’ha posat en funcionament un aplicatiu informàtic per treballar coordinadament des dels diferents serveis i centralitzar tota la informació de treball.

La Comissió per a l’abordatge de la violència de gènere de Cardedeu la formen professionals de l’àrea de serveis personals, serveis socials, SAP, i la Policia Local, a més d’altres professionals del territori com els Mossos d’Esquadra, el Centre d’Atenció Primària i el SIE de Granollers.

Darrera actualització: 24.11.2022 | 09:07