Programes de salut per a la població adulta

L’Ajuntament de Cardedeu desenvolupa diferents programes, en l’àmbit de la promoció de la salut i en l’àmbit comunitari, amb la objectiu d’impulsar l'adopció d'estils de vida saludable, la reducció de riscos i l’enfortiment d’una xarxa d’actius de la comunitat que sigui capaç de generar salut en les seves dimensions físiques, psicològiques i socials.

-Programa de passejades per la gent gran

Programa desenvolupat pel Patronat d'Esports de passejades per l’entorn de Cardedeu, adreçat  a persones majors de 60 anys. Consisteix en una sortida setmanal d’una hora i mitja o dues de durada, d’entre 5 i 8 kilòmetres, que majoritàriament transcorren per camins amples, plans i amb un ferm força llis pels rodals de Cardedeu. A part dels beneficis que comporta l’activitat física aquest programa té com objectiu promoure un envelliment actiu ja que caminar en grup facilita la socialització i prevé la soledat.

Paral·lelament a les sortides organitzades s’ha editat el llibret Rutes a peu per Cardedeu, on es recullen algunes de les rutes realitzades durant les passejades, amb la finalitat de que les mateixes persones grans, i la resta de la població, surti a caminar pel seu compte amb petits grups. Podeu descarregar-vos el llibret Rutes a peu per Cardedeu clicant al document adjunt de la dreta o bé podeu demanar-ne un exemplar a la biblioteca, a serveis socials o al pavelló d’esports.

-Programa “esport i salut”

Programa desenvolupat pel Patronat d'Esports amb la finalitat que el col·lectiu de la gent gran aconsegueixi una millor autonomia, una millor qualitat de vida i un millor nivell d'autoestima que els permeti acceptar-se tal com són i aprendre a envellir. Adreçat a persones de més de 60 anys i que vulguin mantenir-se en forma.

-Programa de Prescripció social

La prescripció social és un mecanisme a través del qual un professional sanitari i la persona usuària identifiquen junts activitats de la comunitat per millorar la seva salut i el seu benestar. Es tracta d’oferir alternatives a la medicalització dels malestars de la vida quotidiana, disminuir el risc d’aïllament social dels pacients, millorar-ne la salut mental positiva i la qualitat de vida mitjançant la participació en activitats del seu entorn local. Cardedeu ofereix una guia d’actius  o propostes d’activitats de prescripció social, de la mà d’entitats i serveis municipals

Darrera actualització: 30.08.2023 | 12:36
Darrera actualització: 30.08.2023 | 12:36