Programes de salut a les escoles i instituts

L’Ajuntament de Cardedeu desenvolupa programes i tallers de salut a les escoles i instituts. Treballem coordinadament amb els professionals sanitaris i de l’educació i col·laborem en les propostes que sorgeixen de les associacions de famílies del municipi.

Els principals eixos al voltant del qual es desenvolupen propostes son:

- L’alimentació saludable

Tallers des de l’etapa infantil a l’adolescència posant èmfasi en els principis de l’alimentació saludable, basant-nos en la dieta mediterrània i potenciant el consum de fruites, verdures i llegums, així com la prevenció del consum de begudes energètiques i ensucrades.

També organitzem els tallers per a joves dels cursos de PFI de La Mongia de “Cuina sense pares

- La salut bucodental

Coordinem el programa “Dents fortes i sanes” de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, amb les revisions i tallers del personal del CAP Cardedeu a 1r, 3r i 6è de primària. El programa té com a objectiu la prevenció de la càries dental i la educació nutricional per evitar el consum excessiu de sucres.

- La reducció de riscos derivats del consum d’alcohol i altres substàncies

Tallers i intervencions per fomentar el sentit crític entre els i les adolescents per tal de que puguin decidir autònomament i actuar en responsabilitat. També treballem coordinadament amb joventut per impulsar accions l’àmbit del lleure i l’oci nocturn.

-L’ús de pantalles i xarxes socials i pantalles

Taller per afavorir l’ús responsable de mòbils, videojocs, tauletes i xarxes socials i poder-ne aprofitar el seu potencial en la vida personal i acadèmica. El taller té un enfoc preventiu cap al mal ús i el consum excessiu d’aquests tecnologies i fomenta l’esperit crític entorn la nostra privacitat, dades i drets digitals.

- L’afectivitat i sexualitat

Tallers, xerrades i espais de diàleg i reflexió per acompanyar el desenvolupament d’una sexualitat satisfactòria, igualitària, respectuosa i positiva que contribueixi a la qualitat de vida i el benestar personal. En els tallers també es treballa informació sobre els mètodes anticonceptius i  les malalties de transmissió sexual amb l’objectiu de donar informació veraç i clarificar falsos mites.

-El benestar emocional

Tallers d’habilitats per tenir cura de la salut emocional, saber-nos escoltar, potenciar l’autoestima, l’acceptació d’un mateix i dels altres i les relacions socials de suport.

Activitat de teatre fòrum per reflexionar sobre l’assetjament escolar i les eines per contribuir a crear un entorn cuidador i respectuós.

També ens coordinem amb els professionals sanitaris, mitjançant el grup motor del Pla Local de Salut per al seguiment del programa “Salut i escola”, que es du a terme als centres educatius de Cardedeu des del curs 2015/2016.

Darrera actualització: 30.08.2023 | 12:20
Darrera actualització: 30.08.2023 | 12:20