Consell d'Infants

El Consell d’Infants de Cardedeu és un projecte de la Regidoria de Participació, que compta amb el suport d'Educació, que proporciona un espai de participació als nens i nenes de Cardedeu, d’entre 10 i 12 anys. És una escola de participació on els nens i nenes donen la seva opinió i impulsen accions per a transformar la vila. El formen un representant i un suplent de cada classe de 5è i 6è de primària de les 5 escoles de Cardedeu.

El Ple Municipal va aprovar el projecte l’any 1998. Un any abans va néixer la idea dins d’un projecte més ampli: Cardedeu, un poble dels infants, impulsat per la ciutadania amb representants municipals. L’Ajuntament, amb el lideratge i suport de la Diputació de Barcelona i compartint projecte amb 7 municipis més, va crear el Consell d’Infants.

Des del Consell d’Infants es va veure interès a parlar dels espais públics de Cardedeu.

Per fer emergir la mirada dels infants, es va dissenyar una dinàmica i unes eines per mapejar els llocs públics més importants per ells i elles. A la informació recollida hi destacaven els espais de joc i els moments de temps lliure.

Per incidir en la participació de tots els infants, no només dels representants al Consell, els i les alumnes de 5é i 6é de tots els centres educatius van participar de la Jornada participativa.

En els darrers anys hem treballat els següents projectes: 

2018-2019: es complien 20 anys de la seva creació i per celebrar-ho intensament, entre altres accions, es va fer una festa de celebració que va generar un videoclip i un mural com a resultat i es va preparar una Jornada Participativa oberta a tot l’alumnat de cicle superior del poble.

Curs 2019-2020: vam seguir amb la tasca d’anàlisi d’espais públics de Cardedeu i volíem fer un mapa d’espais jugables i una col·lecció de cromos, però va arribar la pandèmia.

Curs 2020-2021: vam treballar online i vam reflexionar sobre el significat de la salut.

Curs 2021-2022: hem participat de la campanya de Pressupostos Participatius, hem renovat el nostre logotip (aprenent quina feina fa un equip de disseny i comunicació, reflexionant sobre que volíem transmetre i fent pluja d’idees conceptual i artística) i hem visitat i analitzat els patis de les 5 escoles del poble seguint els criteris de la Ciutat Jugable.

 

.

Darrera actualització: 4.08.2022 | 13:58
Darrera actualització: 4.08.2022 | 13:58